Η Κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα με τα «κουρέματα» εφόσον αυτά λειτουργούν υπέρ των πολύ λίγων και εις βάρος των πολλών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Αυγ, 2022

Το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που έρχεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση, έχει έναν μόνο σκοπό και στόχο: Να εγκρίνει η Βουλή για λογαριασμό του δημοσίου (ΥΠΕΘΑ και ΕΦΚΑ) το σχέδιο εξυγίανσης της ΟΝΕΧ, της γνωστής κατάπτυστης ΟΝΕΧ που κατέχει το Νεώριο Σύρου απασχολώντας σε αυτό μόνο εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα και προβαίνει σε SLAPP σε όσους αντιδρούν στις περιβαλλοντικές συνέπειες της δραστηριότητάς της, εξουσιοδοτώντας τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, να εκπροσωπήσει στο δικαστήριο το ελληνικό δημόσιο.

Γιατί ακολουθείται αυτή η διαδικασία και δεν πάει απευθείας στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης; Επειδή το ΥΠΕΘΑ – οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αξιωματικοί – αρνήθηκαν, λόγω των εξωπραγματικών κουρεμάτων, να το υπογράψουν εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, καθώς μπαίνει ζήτημα απιστίας σε βάρος του δημοσίου. Κοινοβουλευτική κάλυψη για να μην πάνε φυλακή λοιπόν αναζητούν στην Μητσοτάκης Α.Ε.! Το ΜέΡΑ25 δεν θα παράσχει καμία τέτοια κάλυψη, ούτε εμπιστεύεται υπουργό της Μητσοτάκης Α.Ε. και δη τον συγκεκριμένο απόφοιτο της μεγάλης των ακροδεξιών του Καρατζαφέρη Σχολής, να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Στην ίδια κατεύθυνση φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε υπογράψει το αρχικό «Μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης για τη διάσωση και αναγέννηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας» με την ΟΝΕΧ, η οποία απέκτησε επίσης το Νεώριο Σύρου επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον και την στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ζήτημα λοιπόν παραμένει, η ΟΝΕΧ είναι μια κατάπτυστη εταιρεία, μια εργασιακή γαλέρα, μια εταιρεία που δεν διστάζει να ασκεί εκφοβισμό και νομικό τραμπουκισμό (SLAPP) σε εργαζόμενους και ακτιβιστές, στην οποία τα μνημονιακά κόμματα δίνουν γη και ύδωρ: τρομερά κουρέματα οφειλών, όλα τα ευεργετήματα των στρατηγικών επενδύσεων, καμία εξασφάλιση των εργαζομένων ως προς τη θέση εργασίας τους, και το καλύτερο: οι ακούρευτες οφειλές θα καταβάλλονται σε μακροχρόνιες χαμηλές δόσεις, που θα χρηματοδοτούνται από τις παραγγελίες στο Ναυπηγείο του Πολεμικού Ναυτικού!

Το δημόσιο δηλαδή για να πάρει πίσω αυτά που του οφείλονται θα πρέπει να κάνει παραγγελίες στην εταιρεία ύψους €7,117δισ! Και το καλύτερο: αν δεν λάβει παραγγελίες από το Πολεμικό Ναυτικό, τα χρέη διαγράφονται! Ουσιαστικά δηλαδή το ίδιο το δημόσιο θα αποπληρώσει και τον εαυτό του και τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά σε βάθος χρόνου και με εξαιρετικά δυσμενείς όρους για το ίδιο και ευνοϊκότατους για τον ψευτοεπενδυτή!

Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν, σήμερα θα αναζητήσει κοινοβουλευτική κάλυψη για να κουρέψει τα χρέη των ναυπηγείων Ελευσίνας υπέρ του νέου της Κυβέρνησης, αγαπημένου κρατικοδίαιτου ψευτο-επενδυτή. Μακάρι να είχε τέτοιο καημό η Μητσοτάκης Α.Ε. να κουρέψει τα χρέη των μικρομεσαίων, όμως αυτά τα έχει ήδη τάξει στα αρπακτικά ταμεία. Η Κυβέρνηση συνεπώς δεν έχει πρόβλημα με τα “κουρέματα” εφόσον βέβαια αυτά λειτουργούν υπέρ των πολύ λίγων και εις βάρος των πολλών, αντίθετα, τα κουρέματα υπέρ των πολλών είναι, για αυτήν, ανάθεμα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο