Η Κυβέρνηση σαν τον κλέφτη κατέθεσε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό της έκτρωμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούλ, 2021

Μέσα στη μαύρη νύχτα κατατέθηκε το νομοσχέδιο που αφορά την επικουρική ασφάλιση και τη μετατροπή της σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα όπου θα υπάγονται υποχρεωτικά όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι από την αρχή της επόμενης χρονιάς.

Το νομοσχέδιο είχε επιχειρηθεί να εισαχθεί νωρίτερα προς ψήφιση με την κυβέρνηση τελικά να υπαναχωρεί εξαιτίας των ενστάσεων της Ευρώπης λόγω του μεγάλου χρηματοδοτικού κενού που δημιουργούσε από τη στιγμή που το κράτος θα εγγυάται το ύψος των συντάξεων των πολιτών. Οι σκέψεις που υπήρχαν για την κάλυψη του κενού αυτού ήταν η εισαγωγή νέου φόρου. Φαίνεται πως οι ευρωπαϊκές ενστάσεις κάμφθηκαν προς το παρόν, το γεγονός όμως πως η μετατροπή αυτή θα δημιουργήσει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό παραμένει.

Πέρα από αυτό πρόβλημα όμως, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων γίνονται δώρο προς τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες είναι οι μόνες κερδισμένες του νομοσχεδίου, για α τις τζογάρουν στο βωμό του κέρδους.

Και αυτή την τόσο σημαντική αλλαγή η κυβέρνηση επέλεξε να τη φέρει στη Βουλή εν μέσω θέρους μία μόλις εβδομάδα πριν η Βουλή κλείσει για να αποφύγει τις αντιδράσεις. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε πως η ψήφιση του προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου όταν και η Βουλή ανοίξει ξανά σπάζοντας τη διαδικασία στα δύο.

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις για ένα νομοσχέδιο ντροπή που παίζει με τις συντάξεις του κόσμου και τις εισφορές των εργαζομένων, καταφεύγει σε τακτικισμούς και σε μια απαράδεκτη νομοθετική πρακτική. Να μην νομίζει πως θα πιάσει την κοινωνία στον«ύπνο», οι πολίτες θα αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά σε αυτό το νέο κυβερνητικό έκτρωμα, το οποίο την καλούμε να το αποσύρει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο