Η φιέστα στην ΠΥΡΚΑΛ μήπως υποκρύπτει ένα ακόμα μνημονιακό έγκλημα σε βάρος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Απρ, 2021

Με μία ακόμα επικοινωνιακού και προεκλογικού χαρακτήρα κίνηση ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ανακοίνωσαν την «αξιοποίηση» των εγκαταστάσεων της παλαιάς ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία – όπως άλλωστε συνηθίζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι η μεταφορά 9 Υπουργείων στον χώρο αυτό και παράλληλα η απόδοση ενός μόνο μέρους αυτού στην τοπική κοινωνία ως πάρκο, αν και οι πολίτες ζητούν χρόνια τώρα την απόδοση ολόκληρης της έκτασης στον δήμο Δάφνης – Υμηττού. Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν διευκρίνισε τίποτα σχετικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο χώρο και απασχολούν 300 εργαζόμενους.

Γνωρίζουμε καλά πως η τρόικα διαχρονικά πίεζε από τα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ να μείνουν μόνο τα τρία από αυτά με το απαραίτητο φυσικά γι’ αυτά προσωπικό. Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική των μνημονίων να ξεπουλήσουν και την αμυντική βιομηχανία της χώρας, όπως έγινε και με την ΕΛΒΟ, τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά και πιο πρόσφατα την ΕΑΒ, αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις Κυβέρνησης και δανειστών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο