«Η Ευρώπη έχει αποτύχει σε όλα» – Συγκέντρωση στο Μαρούσι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα, Προς τις 9 Ιουνίου...
22 Μάι, 2024

Τις θέσεις της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ενόψει των ευρωεκλογών, σε μια Ελλάδα που βουλιάζει στην ακρίβεια και σε μια Ευρώπη δεμένη στο όχημα των ΗΠΑ, ανέπτυξαν σε συνάντηση με πολίτες στο Μαρούσι οι υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές/εύτριες Αλεξάνδρα Κορωναίου, Θανάσης Πετράκος, Αναστασία Σταυροπούλου και Κώστας Λαπαβίτσας.

Σημειώσεις από τις παρεμβάσεις των 4 υποψηφίων:Αλεξάνδρα Κορωναίου:

Μας υποσχέθηκαν εδώ και δεκαετίες μια Ευρώπη όμορφη, ανθηρή και βιώνουμε την Ευρώπη της φτωχοποίησης
Δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ η διεφθαρμένη Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ετοιμάζει συμμαχίες με ακροδεξιές ομάδες. Αυτό είναι το όραμά τους και για εμάς είναι εφιάλτης.
Βλέπουμε πλέον μια Ευρώπη του μακαρθισμού που απαγορεύει κάθε φιλοπαλαιστινιακή φωνή, κάθςε διαφορετική φωνή, όπως απέδειξε η αντιμετώπιση της Γερμανίας στο ΓιάνηΒαρουφάκηΘανάσης Πετράκος:

Παρά τα όσα λέει ο Μητσοτάκης Eurostatκαι FinancialTimes, που δεν είναι όργανα της ενωτικής πρωτοβουλίας δείχνουν την πραγματικότητα στην Ελλάδα τη δεύτερη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ όπου ο Έλληνας από το 100άρικο που βγάζει πρέπει να ξοδέψει 105 για να επιβιώσει.
Η Γερμανία με τη στάση της στο ΓιάνηΒαρουφάκη μας είπε δε γουστάρω αυτούς στην ευρωβουλή γι αυτό εμείς θα είμαστε εκεί.

Αναστασία Σταυροπούλου:

Ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση των δεινών είναι ο επίμονος δρόμος της ενότητας και εμείς αυτόν ακολουθούμεΚώστας Λαπαβίτσας:

Όσοι μας έβαλαν στην ΕΕ μας είπαν ότι θα είναι η ήπια ήπειρος της ειρήνης και όχι μόνο δε μπορεί να πάρει ανεξάρτητη θέση αλλά πίσω από τις ΗΠΑ γίνεται όλο και πιο πολεμοχαρής. Μας υποσχέθηκαν σύγκλιση και κάθε μέρα η απόκλιση μεγαλώνει και εμείς γινόμαστε φτωχότεροι, η Ευρώπη έχει αποτύχει σε όλα.
Η ακρίβεια έχει δύο όψεις, τους χαμηλούς ρυθμούς και τον έλεγχο της αγοράς από τους ολιγάρχες. Και τα δύο αλλάζουν μόνο όμως ε[αν το θέλει η κυβέρνηση και δεν το θέλει.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο