Η κυβέρνηση των δισεκατομμυριούχων του Trump βρήκε τον “εχθρό” στα ΛΟΑΤΚΙ+.
Η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την Αμερική ανέρχεται σε περίπου 9.000 χιλιόμετρα. Κι όμως, όταν πρόκειται για πολιτικές και κοινωνικές ιδέες, αυτή η απόσταση φαίνεται να μηδενίζεται. Οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις και πράξεις του Donald Trump δεν βρίσκουν υποστηρικτές μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Παρά το προοδευτικό πρόσωπο που θέλει να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δείξει ξανά στο παρελθόν πως εργαλειοποιεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπινα δικαιώματα αποκλειστικά για βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη. Αυτό αποδεικνύεται και απο τις πρόσφατες δηλώσεις του, μετά την εκλογή Trump, σε συνέντευξη του, έκανε λόγο για “την τυραννία των μειονοτήτων”, την “τυραννία” δηλαδή να σέβεσαι το διαφορετικό. Σε καινούριες δηλώσεις του περί Φύλων, ο Κ. Μητσοτακης συνεχίζει να δίνει διαπιστευτήρια στη νέα αμερικανική ηγεσία. Τέτοιου είδους απόψεις βέβαια έχουν την ταξικότητα στον πυρήνα τους, μιας και οι δισεκατομμυριουχοι του Trump και οι κατά τόπους μητσοτακηδες, βρίσκουν τον “εχθρό” στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, προσπαθώντας να στρέψουν το δάχτυλο από τους ίδιους, τους πραγματικούς εχθρούς της κοινωνίας.
Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ως άτομα που στεκόμαστε στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καταδικάζουμε τέτοιου είδους δηλώσεις και πολιτικές αποφάσεις. Η διεκδίκηση ισότητας, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης είναι καθήκον όλων μας. Μόνο μέσα από συλλογική δράση και ουσιαστικές αλλαγές μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.
Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+
Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.