Νεολαία ΜέΡΑ25: Η δίκη της ΧΑ μας αφορά όλες και όλους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούν, 2020

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 24/6, στο Εφετείο στην Λ. Αλεξάνδρας, μετά απ’ την επι κορωνοϊού παύση λειτουργίας των δικαστηρίων, συνεχίζεται η ιστορική Δίκη της ΧΑ που ξεκίνησε το 2015. Η ηγεσία της δικάζεται για τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στα περιστατικά βίας που εκδικάζονται αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ (2012) και στην αντίστοιχη εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ (2013) από τα Τάγματα Εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης, στην δολοφονία του πακιστανικής καταγωγής Σαχζάτ Λουκμάν (2013) από μέλη της και βέβαια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα (2013) απ’ το «επαγγελματικό» μαχαίρωμα του Ρουπακιά.

Οι συνήγοροι της ΧΑ μεσολάβησαν  να μην δημοσιοποιούνται οι εξελίξεις της δίκης, μάλλον υπό την ελπίδα ότι δεν θα αποδειχθεί στο ευρύ κοινό πως οι πελάτες τους είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τη συντονισμένη δολοφονία προκειμένου να αποτρέψουν την άρθρωση άλλης γνώμης, διαφορετικής, ξένης.

Χωρίς τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις και τις μαχητικές αγορεύσεις η παραμορφωτική εικόνα μιας «δυναμικής» ΧΑ δεν θα είχε επιστρέψει κατακόρυφα στις πραγματικές τις διαστάσεις. Αλλά ειδικά τώρα δεν υπάρχει χώρος για πίσω βήματα. Γιατί η Δίκη της ΧΑ μας αφορά όλες και όλους. Κι όχι δευτερογενώς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο