Η απάντηση του ΜέΡΑ25 στο καυτό ερώτημα της ημέρας: Μήπως ήρθε η ώρα για Ένωση του Νότου; Σε καμία περίπτωση!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Μάι, 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι «κακοί βόρειοι» αρνήθηκαν το θεραπευτικό ευρωομόλογο. Μήπως ήρθε η ώρα για μια Ένωση του Νότου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ευρωομόλογο το τελείωσαν:

  • Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την Ελλάδα που επιστρέφει
  • Ο κ. Τσίπρας που ζητωκραύγαζε ότι συναινετικά με την τρόικα μας έβγαλε από τα Μνημόνια αφού είχε υπογράψει το 3ο και υπέγραφε το 4ο
  • Οι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θυσιάστηκαν να κρατήσουν τη χώρα όρθια δένοντάς την χειροπόδαρα με το 1ο και στο 2ο Μνημόνιο.

Δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το βασικό: Ο Ολλανδός ή ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν θα δεχθούν το ευρωομόλογο όσο τους λένε οι «ηγέτες», το Μνημονιακό Τόξο, του Νότου πως τα Μνημόνια πέτυχαν!

Γιατί να δεχθούν κοινό χρέος όταν ένα ακόμα Μνημόνιο, με νέα δάνεια από τον ESΜ ή αλλού, μπορεί να κάνει τη δουλειά;

Το ΜέΡΑ25, κομμάτι του αυθεντικά διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, λέμε κάτι απλό: Η ολιγαρχία της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας είναι, αν μη τι άλλο, κατά τι πιο ανήθικη, πιο διεφθαρμένη και χυδαιότερη από την ολιγαρχία του Βορρά.

Την ώρα που το DiEM25 εργάζεται πυρετωδώς για ένα μέτωπο πανευρωπαϊκό εναντίον της ολιγαρχίας-χωρίς-σύνορα, το ΜέΡΑ25 εργάζεται για ένα παλλαϊκό μέτωπο εναντίον του 5ου Μνημόνιου που φέρνει το παραμύθι των Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεννηματά ότι, δήθεν, τα τέσσερα Μνημόνιά τους έσωσαν την χώρα.

Το 5o Μνημόνιο είναι προ των πυλών.

Μόνο μια Δημοκρατική Επανάσταση μπορεί το αποτρέψει, όχι άλλη μια κυβερνητική εναλλαγή που απλώς θα νομιμοποιήσει το 5ο Μνημόνιο με «προοδευτικό» πρόσημο.

Αντίθετα με το 2010, το 2020 δεν υπάρχει η δικαιολογία της άγνοιας.

Σήμερα έχουμε υποχρέωση να οργανώσουμε την παλλαϊκή συστράτευση γύρω από βασικούς άξονες ανατροπής των σχεδίων της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού.

Βέτο σε κάθε Eurogroup μέχρι την αναδιάρθρωση του χρέους. Κουρέματα φόρων και οφειλών. Κρατικοποίηση τραπεζών. Καθιέρωση αξιοπρεπούς βασικού εισοδήματος. Οι υδρογονάνθρακες στα έγκατα της γης. Τέλος σε Μόριες και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Για τους πολλούς που ήδη υπέφεραν πολλά.

Διαβάστε ολόκληρη τη διακήρυξη εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο