Γιώργος Θαλάσσης: Το μνημείο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο θα έχει όσα χρειάζονται για να διατηρείται με σεβασμό η μνήμη του και το τι αντιπροσωπεύει η δολοφονία του

Ράδιο ΜέΡΑ
08 Ιούν, 2022

Ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο οι εργασίες ανακατασκευής του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας που θα κρατήσουν οι εργασίες μέχρι τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουνίου, η «Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες», η οποία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία ανακατασκευής του μνημείου, οργανώνει παράλληλα μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για την κρατική βία στο χώρο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης από τις δυνάμεις καταστολής.

«Το μνημείο δεν έχει κάποια σημαντικά στοιχεία από αρχιτεκτονικής πλευράς, όμως θα έχει όλα όσα χρειάζονται για να διατηρείται με σεβασμό η μνήμη προς τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τι αντιπροσωπεύει η δολοφονία του», τόνισε συνομιλώντας με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου στο Στίγμα της ΜέΡΑς ο Γιώργος Θαλάσσης, γυμνασιάρχης στο σχολείο που φοιτούσε ο Αλέξης και εκ των ομιλητών στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του νέου μνημείου.

Ο κ. Θαλάσσης, αφού στηλίτευσε τη στάση του Δήμου Αθηναίων ότι «δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτό το μνημείο», ανέφερε ότι απόφαση για την ανακατασκευή του πάρθηκε γιατί ουσιαστικά είχε καταντήσει σκουπιδότοπος, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το τι συμβολίζει η δολοφονία Γρηγορόπουλου αφού “όλοι οι αγώνες της νεολαίας έχουν ως σύμβολο τον Αλέξανδρο”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη δικαστική επανεξέταση των ελαφρυντικών βάσει των οποίων αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας, τονίζοντας ότι μόνο η πίεση της κοινωνίας μπορεί να κάνει το δικαστήριο να αποφασίσει την αναθεώρηση των ελαφρυντικών που είχαν αναγνωριστεί, αφού από μόνη της «η δικαιοσύνη των δικαστηρίων δεν επιβάλλει ποτέ καμία ποινή σε αστυνομικούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο