Γιατί κατεβαίνω με το ΜέΡΑ25, του Σωτήρη Μητραλέξη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Ιούν, 2019


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ;

Συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές γιατί πιστεύω πως το μεγάλο διακύβευμά τους εκφράζεται από το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Το διακύβευμα είναι η απελευθέρωση της Ελλάδας από την πολιτική απόφαση να καταστεί μη-χώρα (2010-2019), να πάψει δηλαδή να είναι χρεοδουλοπαροικία — και αυτό επηρεάζει άμεσα τη ζωή όλων μας. Είναι η άρνηση να εκχωρηθεί η ευρωπαϊκή ευθύνη είτε στις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας είτε στα μαύρα εκλογικά έκγονά τους που βλέπουμε παντού στην Ευρώπη. Είναι η απελευθέρωση της Ελλάδας από τα ψευδή διλήμματα που θέτουν όλα τα πολιτικά κόμματα εξουσίας που διαχειρίστηκαν τη μεθοδική μας κατεδάφιση. Το ΜέΡΑ25 γνωρίζει πώς να το κάνει — και μπορεί να το κάνει. Η φωνή του είναι απαραίτητη: ενάντια στη χαμένη ψήφο της τεχνητής πόλωσης ανάμεσα στους διαχειριστές του αργόσυρτου σβησίματός μας, αποτελεί τη μόνη «κερδισμένη ψήφο».

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβιβαστούμε με το σκοτάδι.

Βρίσκομαι στο ευρωπαϊκό DiEM25 και στο ελληνικό ΜέΡΑ25 από τις πρώτες ημέρες της ίδρυσής τους: συμμετέχω όμως για πρώτη φορά σε εκλογές ως υποψήφιος. Μεταξύ άλλων, μπορώ να συνεισφέρω σε ζητήματα παιδείας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχέσεων εκκλησίας-κράτους, εργασιακά, εξωτερικής πολιτικής. Επέλεξα να επιστρέψω και να ζήσω στην Ελλάδα: θέλω να συνεισφέρω στη μετεξέλιξη της χώρας σε βιώσιμο τόπο για την επιστροφή των νέων της — που, να είμαστε σίγουροι, θέλουν να επιστρέψουν όσο τίποτε άλλο. Κυρίως όμως θέλω να εργαστώ για τη μεθοδικά, οικονομοτεχνικά και ρεαλιστικά σχεδιασμένη απελευθέρωση της χώρας. Το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί την αναίρεση του θανάτου της.

Συνοψίζοντας και ολοκληρώνοντας:

Η απελευθέρωση είναι εφικτή.

Να μη συμβιβαστούμε με τους διαχειριστές του σβησίματός μας.

*Ο Σωτήρης Μητραλέξης είναι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στην Ανατολική Αττική. Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι ερευνητικός εταίρος του Πανεπιστημίου του Winchester στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας (FU Berlin 2014), διδάκτωρ θεολογίας (ΑΠΘ 2018) και διδάκτωρ πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων (ΠΕΔιΣ 2019)

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο