Γιάνης Βαρουφάκης: Συνεχής ο αγώνας για να ξηλωθούν οι ιδέες της Χ.Α. από το πολιτικό σύστημα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Οκτ, 2020

Καθώς αναμένουμε με κομμένη την ανάσα την καταδίκη των δολοφόνων της «Χρυσής Αυγής», έχουμε υποχρέωση να στοχαζόμαστε την τεράστια πολιτική επιτυχία τους και να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας το άλλοθι ότι το «μόρφωμα» τουλάχιστον δεν μπήκε στη Βουλή. Μπορεί να μην τους βλέπουμε στα έδρανα της Βουλής, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι βασικές ιδέες που εκείνοι εισήγαγαν στην Βουλή όχι μόνο παραμένουν εντός του Κοινοβουλίου αλλά και πρωταγωνιστούν στο κυρίαρχο αφήγημα της κυβερνητικής παράταξης.

Η αρχή είχε γίνει το 2012 όταν οι, τότε, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κκ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος κυνήγησαν, εξευτέλισαν και παραβίασαν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα οροθετικών γυναικών στην Αθήνα και αλλού δήθεν για να προστατεύσουν τους Έλληνες «νοικοκυραίες» που μπορεί να μίσθωναν τα καχεκτικά κορμιά τους. Θα το είχαν τολμήσει αν δεν είχε ήδη διαβρωθεί το πολιτικό σύστημα από τις απευθυνόμενες προς «νοικοκυραίους» μισανθρωπικές κραυγές της «Χρυσής Αυγής»; Πιο πρόσφατα, θα τόλμαγε ο κ. Μητσοτάκης να μιλήσει περί «οργανωμένου στρατού παράνομων μεταναστών» στον Έβρο, τον οποίο η «ηρωική» κυβέρνησή του «απέκρουσε», πριν η «Χρυσή Αυγή» στοχοποιήσει τους μετανάστες στις γειτονιές μας; Θα έπαιρνε το ρίσκο να διατάξει το Λιμενικό να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο διεμβολίζοντας και «επαναπροωθώντας» ετοιμόρροπες βάρκες γεμάτες κατατρεγμένους;

Το ΜέΡΑ25 θα είμαστε έξω από το Δικαστήριο, αναμένοντας μαζί με όλες και όλους τους αντιφασίστες την καταδίκη των δολοφόνων της «Χρυσής Αυγής». Όταν, όπως ελπίζουμε, αυτή ανακοινωθεί, θα γιορτάσουμε για 5’ αλλά αμέσως μετά θα ξαναρχίσουμε τον αγώνα για να ξηλωθούν οι ιδέες των αυγών του φιδιού από το πολιτικό σύστημα.

Δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στην ΕΦ.ΣΥΝ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο