Γιάνης Βαρουφάκης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: Τιμούμε το Πολυτεχνείο γιατί τιμούμε το μέλλον της νεολαίας μας

Συνεντεύξεις - videos
17 Νοέ, 2022

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου για την επέτειο της εξέγερσης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

«Όταν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Πολυτεχνείου έγραφαν εδώ από έξω στην πύλη «έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» που να φαντάζονταν ότι σχεδόν μισό αιώνα μετά το ΝΑΤΟ θα προωθούσε ένα μακελειό στην Ουκρανία μαζί με τον Πούτιν, η Ελλάδα μας, η Αλεξανδρούπολή μας θα ήταν άλλο ένα «πεδίο βολής φθηνό στο οποίο ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι», ένα ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων του αμερικανικού στρατού, το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα ήταν τόσο επίκαιρο.

Το ΨΩΜΙ στη δεκαετία του ’90 του 2000 σκεφθήκαμε ότι τουλάχιστον αυτό είχε κατακτηθεί, σήμερα λόγω της αισχροκέρδειας των σουπερμαρκετάδων, της ολιγαρχίας έγινε πάλι ζητούμενο. Η ΠΑΙΔΕΙΑ λόγω της Κεραμέως και του υπαρκτού Μητσοτακισμού απομακρύνεται καθημερινά από τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και βεβαίως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ το μόνιμο, το πιο σημαντικό ζητούμενο συρρικνώνεται, εντοιχίζεται μέσα στην χρεοδουλοπαροικία η Ελλάδα της οποίας τα τείχη υψώνονται καθημερινά.

Τιμούμε το Πολυτεχνείο γιατί τιμούμε το μέλλον της νεολαίας μας.»

Το απόγευμα θα ακολουθήσουν πορείες με καλέσματα του ΜέΡΑ25 στις 15.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο