Γιάνης Βαρουφάκης από την αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη: «Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από αντιπολεμιστής»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Μάι, 2022

Το παρών στην αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη έδωσαν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και πλήθος μελών και στελεχών από τις οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 

«Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από αντιπολεμιστής. Η αντιπολεμική διάσταση στη Δημοκρατία είναι απαραίτητη. Είμαστε υπέρ κάθε λαού που δέχεται εγκληματική εισβολή, όπως η Ουκρανία, όπως η Παλαιστίνη, όπως οι άνθρωποι της Υεμένης αλλά από την άλλη μεριά αυτό που συμβαίνει στη Δύση σήμερα, διάβαζα στη Wall Street Jοurnal άρθρο έγκυρου αξιωματούχου ο οποίος μιλούσε για τον τρόπο με τον οποίο η Αμερική θα πρέπει να κερδίζει λέει τους πολέμους. Μιλάνε για νίκη της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Μπάιντεν, η πρόεδρος του Κογκρέσου. Πώς ορίζουν την τελική νίκη; Η μόνη νίκη για τους Ουκρανούς, για τους Ευρωπαίους, για τους ανθρώπους της γης είναι να υπάρξει μια συνθήκη άμεσης κατάπαυση του πυρός, απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά εδάφη, να πάνε εκεί που ήταν πριν την 24η Φεβρουαρίου, μια λύση ουδέτερης Ουκρανίας η μπορεί να είναι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην είναι στο ΝΑΤΟ. Αντί για αυτό βλέπουμε μια έξαρση πολεμικών εξοπλισμών, πολεμοχαρούς συγκυρίας. Η μουσική ίσως είναι το επιστέγασμα της επιστροφής της λογικής».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο