Για την τηλε-ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας στη Βουλή των Ελλήνων και την πολεμοχαρή υποκρισία του κ. Μητσοτάκη: Κοινή απόφαση της ΠΓ και της ΚΟ του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μαρ, 2022

Το ΜέΡΑ25 θα εκπροσωπηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της τηλε-ομιλίας του Προέδρου Ζελένσκι, ως εκπροσώπου λαού που δέχεται στρατιωτική εισβολή, καταδικάζοντας, παράλληλα, τον «οικοδεσπότη» κ. Μητσοτάκη ως φανατικό χειροκροτητή των ΝΑΤΟϊκών προσπαθειών υπονόμευσης της μόνης ελπίδας για τερματισμό του πολέμου στο πλαίσιο μιας Ανεξάρτητης-Ουδέτερης Ουκρανίας. Όσον αφορά τη διοργάνωση της τηλε-ομιλίας του κ. Ζελένσκι, το ΜέΡΑ25 θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας του να προστατεύσει τον κοινοβουλευτισμό από την κυβερνητική προσπάθεια να στηθεί μια απρεπής για το κοινοβούλιο φιέστα. 

Από την πρώτη στιγμή στο ΜέΡΑ25 καταδικάσαμε την εισβολή στην Ουκρανία από το καθεστώς του κ. Πούτιν, δηλώνοντας πως στεκόμαστε στο πλευρό των Ουκρανών – ακριβώς όπως στεκόμαστε στο πλευρό κάθε λαού του οποίου η επικράτεια παραβιάζεται από τον στρατό άλλου κράτους (π.χ. Παλαιστίνη, Υεμένη, Ιράκ).

Από την πρώτη μέρα της Ρωσικής εισβολής ταχθήκαμε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός, της απόσυρσης των Ρωσικών στρατευμάτων και της έναρξης ειρηνευτικής διαδικασίας που – με γνώμονα μια Ανεξάρτητη-Ουδέτερη Ουκρανία – θα εξασφαλίσει συνθήκες Ειρήνης, Δημοκρατίας και Κοινής Ευημερίας στο πλαίσιο Διεθνών Εγγυήσεων που θα παράσχουν στην Ουκρανία η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες χώρες. 

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του προσπάθησαν να δαιμονοποιήσουν την πρότασή μας για μια Ανεξάρτητη-Ουδέτερη Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας μας «χρήσιμους ηλίθιους» του κ. Πούτιν. Σήμερα, που ο Πρόεδρος Ζελένσκι έχει ενστερνιστεί πλέον αυτή την πρόταση, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει χειροκροτητής των ΝΑΤΟϊκών «γερακιών» που πασχίζουν να υπονομεύσουν αυτή την λυτρωτική ειρηνευτική διαδικασία – εμμένοντας στο εγκληματικό αφήγημα του θεωρητικού δικαιώματος της Ουκρανίας να ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Μπροστά σε αυτή την θλιβερή υποκρισία ενός Πρωθυπουργού, ο οποίος προσκαλεί τον Ουκρανό Πρόεδρο σε μια φιέστα προσωπικής του προβολής στη Βουλή των Ελλήνων, την ώρα μάλιστα που τάσσεται με τις δυνάμεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες του κ. Ζελένσκι προς μια Ανεξάρτητη και Ουδέτερη Ουκρανία, το ΜέΡΑ25:

  • Θα εκπροσωπηθεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Ζελένσκι ως ένδειξη στήριξης ενός λαού του οποίου η επικράτεια παραβιάζεται από τον στρατό άλλου κράτους
  • Θα στηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία, με γνώμονα μια Ανεξάρτητη-Ουδέτερη Ουκρανία και, παράλληλα, θα θέσει στον κ. Ζελένσκι το θέμα της απαγόρευσης κομμάτων της Ουκρανικής αντιπολίτευσης, την ώρα που η ναζιστική Ταξιαρχία του Αζόφ παραμένει μέρος των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
  • Θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας του να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια της Βουλής των Ελλήνων αποτρέποντας τον Πρωθυπουργό από το να την μετατρέψει σε τόπο προσωπικής του φιέστας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο