Για να παραδοθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης στην ώρα του πρέπει να υπάρξουν καλύτερες αποδοχές και συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους

Συνεντεύξεις - videos
16 Σεπ, 2022

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 αποτελούμενο από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, την Συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Αλεξάκη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κώστα Μαρματάκη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Πουλή και Θωμά Αχταρίδη, επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο Σταθμό Πλατείας Δημοκρατίας (Βαρδάρης) για να επιθεωρήσει τις εργασίες και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους.

Οι επιβλέποντες το έργο ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 για την πορεία του και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του. Ενώ ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων έθεσαν από την πλευρά τους τα αιτήματα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίες, για μέτρα ασφαλείας και αύξηση των αποδοχών τους που μειώθηκαν το 2016 κατά 40%.

Το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα οι αυξήσεις που ζητούν οι εργαζόμενοι με δεδομένη και την ακρίβεια που υπάρχει και ειδικά από τη στιγμή που ο ανάδοχος ζητάει επιπλέον χρηματοδότηση για το επιπρόσθετο κόστος, λόγω της ακρίβειας. Επιπλέον το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 επισήμανε την ανάγκη να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα εργοτάξια.

Για να παραδοθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης στην ώρα του, πρέπει να υπάρξουν καλύτερες αποδοχές και συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και περισσότεροι εργαζόμενοι για να καλύπτονται οι ανάγκες του έργου. Όχι να γίνονται απολύσεις ή να μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων ή να υπάρχουν εκπτώσεις στα μέτρα προστασίας τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο