Γ. Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των πρώην εργαζομένων του ΔΟΛ

Συνεντεύξεις - videos
20 Ιαν, 2021

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων του ΔΟΛ και εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ για το ζήτημα της μη καταβολής των αποζημιώσεων απόλυσης και των οφειλόμενων δεδουλευμένων (ακόμα και της περιόδου της ειδικής διαχείρισης), στους πρώην εργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Συντονιστής του Τομέα ΜΜΕ του ΜέΡΑ25 Σπύρος Δερβενιώτης, Ο Υπεύθυνος Τύπου του ΜέΡΑ25 Νίκος Καραμπάσης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Αντωνιάδου και ο εκπρόσωπος των πρώην εργαζομένων του ΔΟΛ κ. Ντελέζος ενημέρωσαν τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τα εύλογα αιτήματα των πρώην εργαζομένων του ΔΟΛ, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης τους κατέστησε σαφές πως το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα τους.

Υπάρχουν ήδη 22 αποφάσεις που δικαιώνουν τους πρώην εργαζόμενους τόσο για την αποζημίωση απόλυσης, όσο και για τα δεδουλευμένα τους, τα οποία μάλιστα κρίθηκαν ως προαφαιρούμενα. Είναι αδιανόητο οι τράπεζες να προσπαθούν να πάρουν την προστιθέμενη αξία που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση, διατηρώντας τον δημοσιογραφικό όμιλο ανοιχτό και η Κυβέρνηση να παριστάνει τον θεατή.

Δεν μπορούμε να επαφιόμαστε βέβαια, στο αν οι χρεοκοπημένες και παρόλα αυτά αδίστακτες ελληνικές τράπεζες, θα ασκήσουν ή όχι τα ένδικά τους μέσα. Πρέπει το ζήτημα να ρυθμιστεί άμεσα με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή. Αν δεν πράξει κάτι τέτοιο ως οφείλει η Κυβέρνηση, το ΜέΡΑ25 θα αναλάβει αυτές τις πρωτοβουλίες και θα στηρίξει μία τέτοια τροπολογία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο