Γ. Βαρουφάκης: Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την Μονάδα Απεξάρτησης Διάπλους στην Κέρκυρα για να στηρίζει τους ανθρώπους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
30 Μαρ, 2022

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην Μονάδα Απεξάρτησης Διάπλους στην Κέρκυρα μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας του κόμματος Κώστα Σπίγγο, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη καθώς και μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Κέρκυρας.

Οι άνθρωποι από την μονάδα ανέφεραν ότι δεν υπάρχει προσωπικό στη μονάδα, η οποία λειτουργεί με ελάχιστους ανθρώπους και εθελοντές, ενώ δεν υπάρχουν και υλικοτεχνικές υποδομές.

Οι Κυβερνήσεις δεν έχουν βοηθήσει καθόλου την μονάδα, όπως επισήμαναν οι άνθρωποι της μονάδας, είναι σαν να μην θέλουν οι Κυβερνήσεις την μονάδα ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι της μονάδας θα παλέψουν όμως για την διατήρηση της, δεν θα το παρατήσουν ανέφεραν. Η εξουσία όμως δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει σχετικά με το τι θα γίνει με την μονάδα απεξάρτησης διάπλους στην Κέρκυρα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως υπάρχει στην κοινωνία ένα τεράστιο ζήτημα στο πώς θα καταφύγουν οι άνθρωποι στις μονάδες, στις δομές και στα κέντρα αυτά. “Τι γίνεται όταν έρθουν οι άνθρωποι στα κέντρα και πόσο το κράτος τα στηρίζει αυτά” διερωτήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Υπάρχει όμως και ένα ταξικό ζήτημα, καθώς το παιδί μιας πλούσιας οικογένειας θα πάει στην Ελβετία για απεξάρτηση, για την υπόλοιπη κοινωνία όμως, δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, ανέφερε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Θα σας στηρίξουμε όσο μπορούμε για να στηρίζετε τους ανθρώπους» δήλωσε καταληκτικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τέλος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνομίλησε για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές της Κέρκυρας με εκπαιδευτικό του σχολείου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το σχολείο δεν χρηματοδοτείται ουσιαστικά, καθώς για τις δημόσιες δομές απλά δεν ενδιαφέρονται.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο