Γ. Βαρουφάκης στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας: Η Κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόκκινα δάνεια όπως έκανε και με το ΣτΕ για το νερό

Δραστηριότητα
25 Οκτ, 2022

Επίσκεψη στα γραφεία Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και συζήτησαν για τα κόκκινα δάνεια, τις διακοπές ρεύματος και τις υποκλοπές.

Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκαν στα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους, όπως και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές της δικαιοσύνης με ελλείψεις προσωπικού και μια πολιτεία που αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη με οικονομικούς όρους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε ακόμα στις μάχες που έχει δώσει ο Σύλλογος με την ρήτρα αναπροσαρμογής και τις διακοπές του ρεύματος, αλλά και το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των υποκλοπών, χαρακτηρίζοντας το σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως με το που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση σε αυτές τις διαδικασίες, ενώ υπογράμμισε πως οι θεσμοί της δημοκρατίας στη χώρα μας δυστυχώς καταλύθηκαν μετά το 2010, ακόμα και η δικαιοσύνη ως ένα βαθμό. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στην απόφαση του Αρείου Πάγου που επί της ουσίας καταργεί τον «Ηρακλή» των κόκκινων δανείων και γι’ αυτό η Κυβέρνηση μεθοδεύει τρόπο για την παράκαμψη της απόφασης αυτής και άρα και του ενός ακόμα ανώτατου δικαστηρίου, όπως έκανε άλλωστε και με το ΣτΕ για το νερό, ενώ τόνισε και τις οικονομικές επιπτώσεις και διαστάσεις του «Ηρακλή» και της αγοράς ενέργειας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο