Γ. Βαρουφάκης στην πανεργατική-πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοέμβρη: Ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο τη λεηλασία και τα παιχνίδια της ολιγαρχίας στην πλάτη του

Συνεντεύξεις - videos
09 Νοέ, 2022

Το ΜέΡΑ25, η Νεολαία του κόμματος, το Συνδικαλιστικό του ΜέΡΑ25, ο Γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης, οι Βουλευτές Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης, αλλά και πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος έδωσαν το παρών στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μέλη και στελέχη του κόμματος διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της πανεργατικής-πανελλαδικής Απεργίας.

Στο πλαίσιο των αρχών του νέου συνδικαλισμού παλεύουμε, απεργούμε και απαιτούμε:

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που δεν θα διασπούν, αλλά θα ενώνουν τους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας τους αξιοπρεπή διαβίωση και συνθήκες δουλειάς.

• Κατάργηση του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

• Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ανά μήνα στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες, των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων.

• Εθνικοποίηση– Ενιαία ΔΕΗ για πραγματικά φθηνό ρεύμα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία.

• Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη, αλλά και να υπάρξει πραγματικός έλεγχος τιμών για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που πλήττει και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους-ες.

Ταξικά, συλλογικά και επίμονα διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια!

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από τη συγκέντρωση του ΜέΡΑ25 στο κέντρο της Αθήνας για την Απεργία:

«Η λεηλασία της εργασίας και των μικρομεσαίων ξεκινάει από τα μνημόνια, κορυφώνεται με τη συνθηκολόγηση με την Τρόικα το βράδυ του δημοψηφίσματος, από τότε μέχρι σήμερα έχουμε ένα συνεχή αποπροσανατολισμό από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και ακόμα και η ιστορία με τις υποκλοπές δεν αφορά τον κόσμο που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα επιτέλους ακούγεται αυτό που πρέπει να ακουστεί, ότι αυτός ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο πλέον τη λεηλασία του, δεν θα ανεχθεί άλλο πλέον τα παιχνίδια της ολιγαρχίας στην πλάτη του και δεν θα αποπροσανατολιστεί μέσα από αυτά τα παιχνίδια που παίζουν μεταξύ τους ο Βαρδινογιάνης με τον Μαρινάκη, με τον Αλαφούζο που ο ένας παρακολουθεί τον άλλον, σχολάνε πολιτικό προσωπικό που δεν τους κάνει, βάζουν τους πολιτικούς να τσακώνονται μεταξύ τους. Όλα αυτά, τίποτα από αυτά, δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Η σημερινή μέρα είναι φωνή του λαού, για τον λαό, προς τον λαό».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο