Γ. Βαρουφάκης στην 17η ΚΕ του ΜέΡΑ25: Οι θέσεις μας για τα πιο καίρια ζητήματα που αφορούν τους πολίτες δικαιώνονται καθημερινά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Μαρ, 2022

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 με θέμα συζήτησης τις «Προτάσεις για το Καταστατικό» του κόμματος ενόψει του β’ μέρους του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 που είναι προγραμματισμένο για τις 12 με 15 Μάϊου.

Ανοίγοντας τις εργασίες της 17ης Συνεδρίασης της ΚΕ του ΜέΡΑ25 ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Μπιτσάνης ανέφερε πως οι καταστατικές αρχές και διαδικασίες δεν πρέπει να αμβλύνουν, αλλά να εντείνουν τον κύριο σκοπό και προορισμό του κόμματος, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και επίλυση των πραγματικών αναγκών της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στην Εισήγηση του προς τα μέλη της Κεντρική Επιτροπής αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ευρύτερης πολιτικής συγκυρίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι θέσεις μας για τα πιο καίρια ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, δικαιώνονται καθημερινά. Θέσεις για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, το χρέος, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ακόμα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, οι θέσεις μας θα γίνονται ακόμα περισσότερο κτήμα των πλατιών, λαϊκών μαζών.

Επιπλέον, η παρουσία μας στα κινήματα είναι πολύ σημαντική. Έχουμε καταφέρει να έχουμε σταθερή παρουσία και παρέμβαση στα κινήματα μέσα από σκληρή δουλειά και δράση.

Παράλληλα, έχει σημασία να χρησιμοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι αντιφάσεις του συστήματος για να το ξεσκεπάζουμε.

Δεν μας ενδιαφέρει αν οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο ή όχι, εμείς έχουμε μπει σε διάταξη μάχης και θα παραμείνουμε έτσι. Ούτως ή άλλως, προετοιμαζόμαστε για το Συνέδριο μας και χρειάζεται να συνεχίσουμε την εξόρμηση μας στην κοινωνία, να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, οι οποίες ήδη αγκαλιάζονται από αυτήν.

Εντείνουμε τη δράση μας, αυτοργανωνόμαστε, προχωράμε.

Να ανοίξουμε την αγκαλιά του ΜέΡΑ25 σε ανθρώπους που δεν είναι ΜέΡΑ. Να ανοιχτούμε σε συνεργασίες -όχι κορυφής- αλλά με κινήματα, με οργανώσεις και με ανθρώπους που πρέπει να συνεργαστούμε.

Γιατί ΜέΡΑ25 λοιπόν;

Γιατί η κοινωνία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια νέα λιτότητα με μια νέα μορφή, αυτή της ακρίβειας. Το ίδιο δηλαδή που γινόταν και γίνεται εδώ και 12 χρόνια με τα μνημόνια και την φτωχοποίηση της κοινωνίας. Αυτό συνεχίζεται και σήμερα, τη στιγμή που μια χούφτα ολιγάρχες στην ενέργεια, στα τρόφιμα κ.α. κερδοσκοπούν.

Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται η φωνή και η δράση του κόμματος μας».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για το κείμενο της Επιτροπής Προσυνεδριακού Διαλόγου για τις Προτάσεις για το Καταστατικό του κόμματος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο