Γ. Βαρουφάκης: Όσο ζούμε και υπάρχουμε θα πολεμάμε τον φασισμό όπου τολμά να σηκώνει το κεφάλι

Δραστηριότητα
04 Μάι, 2023

Στην Ελευσίνα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι βαριάς και μεσαίας βιομηχανίας της χώρας, βρέθηκε κλιμάκιο του ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιανη Βαρουφακη για συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, καθώς και για να παρουσιάσει τους υποψήφιους της περιφέρειας Δυτικής Αττικής.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για το πρόβλημα της ακρίβειας και ειδικά της στέγης , για τις συνέπειες που έχει η διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης στην έλλειψη χρήσιμων ειδικοτήτων , αλλά και για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του υπουργού και ‘επενδυτη’ απέναντι στους εργαζόμενους του ναυπηγείου Ελευσίνας, ζήτημα που είχε αναδείξει πολλες φορές το ΜέΡΑ 25 κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο Γιανης Βαρουφάκης από την μεριά του ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη παλεύει και δεσμεύεται για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση της εργολαβικης και ενοικιαζομενης εργασίας, την ίδρυση οργανισμού κοινωνικής κατοικίας καιι την αναζωογόνηση της τεχνικής εκπαίδευσης. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συνέντευξη τύπου, όπου παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Δυτική Αττική:

  1. Δημήτρης Αγιομυργιαννάκης
  2. Δήμητρα Ελένη
  3. Ευάγγελος Καλύβας
  4. Μαριανέλλα Κλώκα
  5. Βασίλης Πολυχρόνης

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο μεταφέρθηκε στη πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, όπου, παρουσία του Χρήστου Βρεττάκου, δημάρχου Κερατσινιου-Δραπετσωνας πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ομιλία άνοιξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 λέγοντας χαρακτηριστικά «Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο αντι-ολιγαρχικό περίπατο, από την Ελευσίνα στο Κερατσίνι, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι βαριάς και μεσαίας βιομηχανίας της χώρας, και όπου οι Μελισσανίδης, Προκοπίου, Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης και τόσοι άλλοι ενορχηστρώνουν, με την ασυδοσία των μνημονιακων κυβερνήσεων, το σχέδιο αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων. Αυτό το λίκνο της δικής μας βιομηχανικής επανάστασης, αυτός ο τόπος έγινε ένα χωνευτήρι όσων η άρχουσα τάξη ήθελε να ξεσκαρτάρει. Η φτώχεια, η απελπισία, ο θυμός, η οργή γέννησαν το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αλλά όσο ζούμε και υπάρχουμε θα πολεμάμε τον φασισμό όπου τολμά να σηκώνει το κεφάλι. Θα τους εξαφανίσουμε από την βουλή, αλλά θα τους εξαφανίσουμε χωρίς τις δικές τους μεθόδους, χωρίς να ακρωτηριάζουμε εμείς την Δημοκρατία!»

Επίσης, δε παρέλειψε να αναφερθει και στην αντίδραση του ΚΚΕ για τη στάση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, λέγοντας «Το ΚΚΕ μας επιτίθεται για τη στάση μας προς το κόμμα Κασιδιάρη, τη στιγμή που μαζί με το ΚΚΕ καταψήφισαμε τη τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τότε στη Βουλή είχα πει: χωρίς τους κομμουνιστές ο φασισμός θα είχε επικρατήσει από τον Ατλαντικό στα Ουράλια και πιο πέρα. Δεν ξέρουμε γιατί τέτοιος πόλεμος από ΚΚΕ, εμείς τους θεωρούμε συντρόφους γιατί ξέρουμε ότι αν έρθουν στα πράγματα οι φασίστες, στα ίδια κελιά θα είμαστε.»

Για τη προοδευτική διακυβέρνηση και τις κυβερνήσεις συνεργασία, προσέθεσε «Υπάρχουν 3 ιερές χήνες που οι μνημονιακοι δεν ακουμπούν: η πρώτη είναι το χρηματιστήριο ενέργειας που καταχρεωνει το κράτος και του πολίτες. Η δεύτερη ο Ηρακλής, που δίνει τα κόκκινα δάνεια και τα σπίτια του λαού σε αρπακτικά ταμεία που πλουτίζουν από τη πτώχευση της κοινωνίας. Και η τρίτη το Υπερταμειο, που μας καθιστά χώρα υπό κατοχή – μια χώρα που δεν ελέγχει τη δημόσια περιουσία της. Γι’αυτό εμείς δε θα συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση: γιατί εμείς θα τις σφάξουμε και τις τρεις αυτές ιερές χήνες και στη θέση τους θα θεσμοθετησουμε την επανένωση και κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ, το πλαφόν στη τιμή ενέργειας, το σχέδιο Οδυσσέας που θα προστατέψει τη πρώτη κατοικία και θα ίδρυση εταιρία κοινωνικής στέγης, και Αναπτυξιακη-Αγροτικη Τράπεζα η οποία θα χρησιμοποιεί τον δημόσιο πλούτο για να δανείζει σε παραγωγικά εγχειρήματα στη χώρα μας.»

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη τόνισε «Σήμερα εδώ δεν ετοιμάζετε μόνο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά η βάση για μια νέα ανυπότακτη, αγωνιστική αριστερά που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτό τον τόπο, για τους πολλούς και όχι για αυτούς τους λίγους.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο