Γ. Βαρουφάκης: Οι ιδιώτες που λειτουργούν ως καρτέλ είναι υπεύθυνοι για το γεγονός του ότι η φτωχοποιημένη χώρα μας έχει το ακριβότερο ρεύμα σχεδόν στην Ευρώπη

Δραστηριότητα
03 Φεβ, 2022

Παρέμβαση με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πραγματοποίησαν μέλη του ΜέΡΑ25 και της νεολαίας του κόμματος με την παρουσία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αφού απευθύνθηκε πρώτα στα μέλη του ΜέΡΑ25 που διαμαρτύρονταν για την ακρίβεια και τις τιμές του ρεύματος με σύνθημα «Κόψτε τα κέρδη των ολιγαρχών, όχι το ρεύμα πολλών» και βασικά αιτήματα την μείωση της τιμής του ρεύματος, την κατάργηση του «Χρηματιστήριο της Ενέργειας» και την κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ, δήλωσε:

«Σε μια περίοδο που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος γονατίζουν την ελληνική κοινωνία, μια ήδη γονατισμένη ελληνική κοινωνία το να έχουμε μια Αρχή η οποία λέγεται Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι εμπαιγμός για τον ελληνικό λαό. Οι μόνοι που ρυθμίζουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτή τη χώρα πλέον, δυστυχώς μετά από αυτά που έχουν εισάγει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι ένα καρτέλ στυγνών, ασύδοτων, κρατικοδίαιτων εισοδηματιών. Οι ιδιώτες οι οποίοι λειτουργούν ως καρτέλ, αυτοί είναι υπεύθυνοι για το γεγονός του ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σχεδόν στην Ευρώπη, αν είναι δυνατόν, η φτωχοποιημένη Ελλάδα. Γιατί; Γιατί η τιμή του ρεύματος αυξάνει πολύ πιο γρήγορα από ότι το κόστος της παραγωγής του ρεύματος. Γιατί; Γιατί δε ρυθμίζει το κράτος, δεν υπάρχει πραγματική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπάρχουν μόνο ασύδοτοι κρατικοδίαιτοι εισοδηματίες ολιγάρχες οι οποίοι παίζουν με τις τιμές σα να ήταν καφενείο ηλεκτρονικό δικό τους. Κατάργηση λοιπόν του χρηματιστηρίου ενέργειας αν είναι να μιλάμε για πραγματική ενίσχυση και της πραγματικής επιχειρηματικότητας η οποία καταστρέφεται αυτή τη στιγμή με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο δεν μασάμε τα λόγια μας δεν λαϊκίζουμε. Τι λέμε; Καμία επιδότηση για την ηλεκτρική ενέργεια. Γιατί να επιδοτείται το καρτέλ; Κατάργηση του καρτέλ, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας έτσι ώστε να έχουμε ένα ορθολογικό τρόπο παραγωγής διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτή τη χώρα».

Αφού ολοκληρώθηκε η παρέμβαση έξω από τα γραφεία της ΡΑΕ, τα μέλη του ΜέΡΑ25 κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Ερμού όπου ενημέρωναν τον κόσμο και τα καταστήματα για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Αριστείδου, όπου επίσης πραγματοποίησαν σχετική παρέμβαση και ενημέρωσαν τους καταναλωτές.

Αντίστοιχες δράσεις έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με μέλη του ΜέΡΑ25 να πραγματοποιούν παρεμβάσεις έξω από τα κατά τόπους περιφερειακά υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Δράση του ΜέΡΑ25 στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο