Γ. Βαρουφάκης και Κ. Αρσένης εξέφρασαν την στήριξη τους σε Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στις Σέρρες απέναντι στην επέλαση των συμφερόντων ολιγαρχικών εταιρειών

Συνεντεύξεις - videos
05 Οκτ, 2022
Συνάντηση με Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στις Σέρρες είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Σερρών.
Οι εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων αναφέρθηκαν σε μια δήθεν επένδυση για φωτοβολταικά στο Όρος Μενοίκιο μιλώντας για συμπαιγνία συμφερόντων και εμπαιγμό. Οι εκπρόσωποι των Οργανώσεων ακόμα ανέφεραν πως τα τελευταία 10 χρόνια περίπου βλέπουν μια τεράστια επίθεση σε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές προκαλώντας πολλές φορές “ολική περιβαλλοντική καταστροφή”, υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.
«Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών» τόνισαν ακόμα με παράπονο και αγωνία οι εκπρόσωποι των Οργανώσεων, ενώ μίλησαν οι εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης του νερού. Φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα ζητήματα που αντιπάλεψαν με το Λατομείο στο Λαλιά και με τον ΤΑP.
 
«Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη και την αντίσταση μας σε όλα αυτά που παράλληλα χρειάζονται και τους μηχανισμούς της καταστολής του κράτους για να επιβάλλουν την βούληση και τα συμφέροντα αυτών των διαφόρων ολιγαρχικών εταιρειών» επισήμανε από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα κι αυτός από την πλευρά του στο ζήτημα του νερού και την συνταγματική εκτροπή που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόφαση του ΣτΕ που απαγόρευε την μεταφορά των μετοχών των εταιρειών ύδρευσης στο Υπερταμείο, αλλά και στους διεθνείς σχεδιασμούς και τις πρακτικές στο ξεπούλημα του νερού, όπως και άλλων δημόσιων αγαθών, μιλώντας για το χρηματιστηριακό παίγνιο που έχει στηθεί από πίσω.
Στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνάντησε και συνομίλησε με εκπροσώπους μελισσοκόμων στις Σέρρες οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της ακρίβειας που έχει επηρεάσει την μελισσουργία αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με ένα απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο. Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την στήριξη του στα αιτήματα που έθεσαν ώστε να πάψουν οι άνθρωποι να είναι παράνομοι κάνοντας τη δουλειά τους, ενώ δεσμεύτηκε να φέρει το ΜέΡΑ25 τα προβλήματα τους και στη Βουλή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο