Γ. Βαρουφάκης: Έχουμε υποχρέωση να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Μάι, 2023

Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του από την κεντρική εκδήλωση στη Δυτική Αθήνα, στην πλατεία Περιστερίου υπενθύμισε τα πάθη της περιοχής από το παρελθόν και το παρόν της, τα νοσοκομεία και τα σχολεία που έχουν κλείσει, και το πάρκο Τρίτση που ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί για να πλουτίσει τους εργολάβους φίλους του.

“Το ΟΧΙ του 2015 δεν είναι κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε. Ήταν μια μεγάλη στιγμή στην Ιστορία της Αριστεράς αυτής της χώρας αλλά και όλης της Ευρώπης. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που το βάλατε στη Βουλή και θα το επιστρέψουμε σε αυτή ενισχυμένο στις 21 Μαΐου”, επεσήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να τονίσει ότι “Το διακύβευμα των εκλογών: η σύμπνοια των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι ότι η χώρα ξεπέρασε τα μνημονιακά χρόνια και πορεύεται τώρα ανεξάρτητη. Είναι βγαλμένο από το εγχειρίδιο του Γκέμπελς: πες ένα μεγάλο ψέμα και επανέλαβέ το μέχρι να γίνει αληθοφανές. Το κόμμα μας είναι εδώ για να τους χαλάει το αφήγημα, αποκαλύπτοντας ότι οι όροι που έχουν δεχτεί για να καλύψουν την αλήθεια, ερημοποιούν την χώρα. Γι’ αυτό έχουν διαμορφώσει όλοι κοινό μέτωπο εναντίον μας.

Έχουμε πει ότι τις τρεις χήνες με τα χρυσά ολιγαρχικά αυγά, το Υπερταμείο, τον Ηρακλή και το Χρηματιστήριο Ενέργειας, θα τις κοινωνικοποιήσουμε για τον ελληνικό λαό.

Πώς; Πρώτον, θα καταργήσουμε τον Ηρακλή και θα τον αντικαταστήσουμε με τον Οδυσσέα που προστατεύει την πρώτη κατοικία και περνάει τα κόκκινα δάνεια σε κρατική εταιρεία που θα διαχειρίζεται με γνώμονα την προστασία των πολιτών.

Δεύτερον, θα καταργήσουμε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, θα βάλουμε πλαφόν στην τιμή ενέργειας με βάση τη μέση τιμή παραγωγής της κιλοβατώρας, και σε δεύτερη φάση θα επανενώσουμε και θα κοινωνικοποιήσουμε τη ΔΕΗ. Τρίτον, θα περάσουμε όλη τη δημόσια περιουσία που έχουν στα χέρια τους οι δανειστές ως κεφάλαια για τη νέα αναπτυξιακή και αγροτική τράπεζα ή οποία θα στηρίξει την πραγματική ανάπτυξη και παραγωγή στη χώρα μας”.

Σχετικά με το ΔΗΜΗΤΡΑ είπε: “Το ΔΗΜΗΤΡΑ ήταν βασικός άξονας για να δεχτώ το υπουργείο οικονομικών το 2015 και ο Τσίπρας και η ομάδα του ήταν ενθουσιασμένοι. Τώρα κάνουν τους ανήξερους για να κάνουν τα γλυκά ματιά στους ολιγάρχες και τους δανειστές από τους οποίους εξαρτάται η μνημονιακή, συστημική τους βάση” και συμπλήρωσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μας προτείνει να πάμε να μιλήσουμε μετά την Κυριακή των εκλογών μπας και πάρουμε κανένα υπουργείο. Όχι ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε. Εμείς αυτά που λέμε στον κόσμο τώρα προεκλογικά, σε αντίθεση με εσάς, θα τα τηρήσουμε και μετεκλογικά.

Όπως δε προδώσαμε τον ελληνικό λαό το 2015 όταν μας έδωσε το ξεκάθαρο μήνυμα να αντισταθούμε, δε θα τον προδώσουμε ούτε τώρα.

Έχουμε υποχρέωση να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα το οποίο έχει θεσμοθετήσει τις χειρότερες αντιλαϊκές πολιτικές στο όνομα της Αριστεράς”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο