Γ. Βαρουφάκης από το Μενίδι: Η Κυβέρνηση δανείζεται για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς αντί να τους μειώσει κόβοντας την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων

Συνεντεύξεις - videos
13 Οκτ, 2022

Στο Μενίδι βρέθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από την Βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Κλέωνα Γρηγοριάδη, όπου συνομίλησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Μενιδίου και στην κεντρική αγορά της πόλης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε από το Μενίδι: «Αυτές τις δύσκολες ημέρες της μεγάλης ακρίβειας κάναμε ένα περίπατο εδώ στο Μενίδι, στα μαγαζιά, ήταν σχεδόν όλα άδεια. Το τσουνάμι της ύφεσης έρχεται. Δεν είναι ακόμα εδώ. Έχουμε μία Κυβέρνηση η οποία θριαμβολογεί παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι λένε πως δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο. Δανείζονται για να επιδοτήσουν τους λογαριασμούς, αντί να μειώνουν τους λογαριασμούς, κόβοντας την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, των σούπερ μάρκετ, της ηλεκτρικής ενέργειας. Τι κάνουν; Δανείζονται από τις μελλοντικές γενιές μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της τρόικας για να τα δίνουν στους ολιγάρχες. Και το αποτέλεσμα είναι τα άδεια μαγαζιά και αυτό το τσουνάμι το οποίο θα έρθει και θα βρει την Ελλάδα απροστάτευτη».

Μετά την επίσκεψη στους κεντρικούς δρόμους του Μενιδίου ο Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με τους Βουλευτές του κόμματος και στελέχη του ΜέΡΑ25 Ανατολικής Αττικής, είχε συζήτηση με τα μέλη του κόμματος, αλλά και κατοίκους της περιοχής σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 για το ρεύμα και τα κόκκινα δάνεια.

«Ο φόβος μας μετά το 2015 ήταν πώς θα βγει ο κόσμος απ’ τα σπίτια του μετά την προδοσία του 15» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε: «πρέπει να σας πω ότι αυτό που με ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι ότι εκείνο το μεγαλείο του 2015, ότι μια μικρή χώρα μέσα στην Ευρώπη έδειξε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, – ήταν μια αναλαμπή. Δεν κράτησε πολύ. Αυτή η αναλαμπή πανευρωπαϊκά συνεχίζει να υπάρχει. Γιατί μεταξύ Μενιδίου και Αλεξανδρούπολης ήμουν στη Ρώμη και ανακοινώσαμε την ίδρυση του Ιταλικού ΜέΡΑ25».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη: «Ο εχθρός που είναι το ολιγαρχικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι εταιρείες που σας βγάζουν τα σπίτια στον πλειστηριασμό και οι εταιρείες παροχής και παραγωγής ενέργειας, αυτός – και τον ονομάζω εχθρό – είναι εχθρός της ανθρωπότητας. Για σκεφτείτε τι κάνουνε. Είναι επιχειρηματίας ο Μυτιληναίος, ο Περιστέρης, ο Λάτσης; Αυτοί είναι άξεστοι φεουδάρχες χωρίς καν τον αριστοκρατικό στόμφο. Τους ανήκουν τα μέσα, ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, όπου όλο το μνημονιακό τόξο τους κάνει τεμενάδες».

«Έχουμε ξεφύγει από τα όρια του καπιταλισμού και της αγοράς. Εδώ υπάρχει ένα ενορχηστρωμένο αλισβερίσι. Οι ίδιοι οι παραγωγοί είναι και πάροχοι» επισήμανε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

​«Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια την ξέρετε την ιστορία. Αγοράζουν το δάνειο των 100.000 για 3.000. Δίνουν 3.000 ευρώ για να έχουν το δικαίωμα να σου ζητάνε 100.000. Ποιος καπιταλιστής το κάνει αυτό; Είναι το όνειρο κάθε αντικαπιταλιστή και γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Αυτή είναι η βασική κριτική μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι με το 3ο και 4ο μνημόνιο, τρώνε με χρυσά κουτάλια, αποσπούν τρομακτικές προσόδους από τον κόσμο που δεν έχει, την ώρα που έχουμε μεγάλη κρίση, επισιτιστική» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Γι’ αυτό υπάρχουμε εμείς στο ΜέΡΑ25, να τους χαλάσουμε την προσπάθεια μιας μνημονιακής συγκυβέρνησης» κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο