Γ. Βαρουφάκης από την Καβάλα: Στηρίζουμε αμέριστα τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας

Συνεντεύξεις - videos
06 Οκτ, 2022

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με εργαζόμενους στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας μαζί με τον Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Καβάλας.

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για όσα κάνουν οι ολιγάρχες με παρένθετες εταιρείες, με παράνομες και εκδικητικές ομαδικές απολύσεις, με παράβλεψη ακόμα και της δικαστικής δικαίωσης του αγώνα και των αιτημάτων τους, αλλά και με ευνοϊκό δανεισμό με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου που οδήγησε σε ακόμα πιο επιθετιλή πολιτική από την πλευρά των ολιγαρχών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ακόμα το ζήτημα της καταστολής με τα ΜΑΤ της Κυβέρνησης που ουσιαστικά επιβάλλουν δια της βίας την καταστρατήγηση των νόμων από τους ολιγάρχες, τις συνδικαλιστικές διώξεις αλλά και τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν με απεργοσπάστες που δουλεύουν χωρίς εξειδίκευση στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε από την πλευρά του την αμέριστη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων και των δύο εταιρειών, των οποίων οι εργαζόμενοι μαζί παλεύουν για τα δίκια τους ενάντια στις απολύσεις και στην “εργολαβοποίηση” των συμβάσεων εργασίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε τέλος πως θα θέσει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Βουλή τα σχετικά θέματα για το αν καλύπτει ή όχι εταιρείες που λαμβάνουν δανεισμό με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου και αθετούν τις υποχρεώσεις τους βλάπτοντας με αυτόν τον τρόπο και το δημόσιο συμφέρον.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο