Γ. Βαρουφάκης από τη Ν. Σμύρνη: Ξεκινάμε τη Συμμαχία όχι μόνο της Ρήξης αλλά και της ελπίδας για τη νέα, μεγάλη, αγωνιστική Αριστερά

Δραστηριότητα
20 Απρ, 2023

Η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη πραγματοποιήθηκε στην Νέα Σμύρνη με ομιλία του επικεφαλής Γιάνη Βαρουφάκη.

Η υποψήφια Βουλεύτρια Β’3 Νοτίου Τομέα Έλενα Δεληγιάννη ανοίγοντας την συγκέντρωση ανέφερε πως: «Οι κρίσιμες αυτές εκλογές μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε τη ρήξη για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας!».

Στην συγκέντρωση μίλησε και ο Γραμματέας της ΛΑΕ-ΑΑ και υποψήφιος Βουλευτής Β’3 Νοτίου Τομέα του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος επισήμανε πως: «ξεκινάμε εδώ σήμερα τον προεκλογικό μας αγώνα, την κρίσιμη αυτή στιγμή που η Μητσοτάκης ΑΕ εκτελεί συμβόλαια κατά του λαού και υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας» και συμπλήρωσε: «όσο η οικονομική ολιγαρχία αυξάνει τα κέρδη της, τόσο η κοινωνία μετράει θύματα. Στα Τέμπη αναδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση». «Φτάνει πια: ρήξη, ανατροπή, για να είναι όλα αλλιώς» κατέληξε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ενώ και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Σοφία Σακοράφα ανέφερε χαιρετίζοντας την συγκέντρωση πως: «Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αποδεικνύει ότι ο μονόδρομος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν είναι η μόνη διέξοδος» και υπογράμμισε: «ξεκινάμε γιατί πιστεύουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα, μαζί με τα κινήματα και την κοινωνία. Δείξαμε ότι υπάρχει εναλλακτική στο μονόδρομο της υποταγής, ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς!»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε πως: «από εδώ, από τη Νέα Σμύρνη, ξεκινήσαμε τον αγώνα μας το 2019 που ξανάβαλε το ΟΧΙ του ’15 στη Βουλή. Από εδώ σήμερα ξεκινάμε αυτή τη Συμμαχία όχι μόνο της Ρήξης αλλά και της ελπίδας, μια συμμαχία ήθους και πραγματικής συντροφικότητας. Εδώ ξεκινά η ελπίδα για τη νέα, μεγάλη, αγωνιστική Αριστερά!»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα πλεονάσματα και τις επενδύσεις που προσπαθούν να μας τα παρουσιάσουν ως επιτυχίες οι κυβερνώντες. «Η Κυβέρνηση μιλά για «επενδύσεις» και «πλεονάσματα» με οργουελική διαστροφή του νοήματος των λέξεων! Το πλεόνασμα της Κυβέρνησης σημαίνει αφαίμαξη των φορολογούμενων που τελικά καταλήγει στην ολιγαρχία, ενώ οι  «επενδύσεις» ισιδυναμούν με το ξεπούλημα των περιουσιών της ελληνικής κοινωνίας με τα χρήματα αυτά να καταλήγουν σε φορολογικούς παράδεισους» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ακόμα πως οι 7+1 Τομές που έχει καταθέσει στην κοινωνία το ΜέΡΑ25 και το πρόγραμμα 100 ημερών του κόμματος φέρνει τις απαραίτητες πολιτικές που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία και ελπίδα στη νεολαία και υπογράμμισε πως Ρήξη σημαίνει τέλος στην ασφυξία! «Πρώτη φορά ρήξη, με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. «Πάλι;» μας ρωτάνε. Απαντάμε πως το 2015 δεν έγινε ποτέ η ρήξη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέτρεψε την αποστολή της Κυβέρνησής μας τότε. Σήμερα, το κόστος της πρώτης φοράς Ρήξη είναι η επένδυση στο μέλλον μας!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στην διεθνή συγκυρία και έκανε λόγο για έναν νέο ψυχρό παγκόσμιο πόλεμο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει θερμός, λέγοντας πως το ΜέΡΑ25 απαντάει σε αυτό με ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. «Αδέσμευτοι πάντα, ουδέτεροι ποτέ!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε πως το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή «για να τους χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική των συνεργασιών που ετοιμάζουν για να περάσουν το επόμενο μνημόνιο όταν σκάσει η επόμενη οικονομική κρίση, υπό την ηγεσία κάποιου αχυράνθρωπου και με τις ευλογίες της ολιγαρχίας ασχέτως του πολιτικού πρόσημου».

Στο φινάλε της εκδήλωσης, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές της Β3′ Αθηνών Βαλέντη Ιφιγένεια, Βαρδάμη Πάτι, Δεληγιάννη Έλενα, Δούκας Γιάννης, Ζαχάρος Σάκης, Ήσυχος Κώστας, Καλαϊτζάκη Κατερίνα, Κατσάνη Τάνια, Κουσελά Χρύσα – Αριάδνη, Κουτίνος Σωτήρης, Κρητικός Μάριος, Κωνσταντέλος Βασίλης, Κώστας Γιώργος, Λαγδά Δέσποινα, Μπάσουλας Μάνος, Ρηγανάς Γιάννης, Σιγάλας Αντώνης, Σμυρλής Αλέξης, Στρατούλης Δημήτρης, Φιλιππάκης Γιώργος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο