Γ. Χλόπτσιος: Ως εδώ ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους Αγρότες!

Αρθρογραφία
20 Απρ, 2023

Με αφορμή την απόφαση των αγροτών της ΠΕ Λάρισας για συλλαλητήρια σε όλο τον νομό στις 26 Απριλίου 2023, ήρθε στο προσκήνιο για ακόμη μία φορά ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, αλλά και οι τακτικές της σχετικά με την άνιση μεταχείριση τους.

Οι καταστροφές στην παραγωγή κερασιού λόγω της πρόσφατης χαλαζόπτωσης, η αναγκαιότητα της καταβολής ενισχύσεων και σε άλλα προϊόντα, όπως το πράσινο μήλο, τα κάστανα, τα αμύγδαλα, με σκοπό την κάλυψη του χαμένου αγροτικού εισοδήματος με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής, οδηγούν τους αγρότες και πάλι σε κινητοποιήσεις.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά, η Μητσοτάκης ΑΕ, κατά την προσφιλή της τακτική, ακύρωσε το ραντεβού των αγροτών στα Τρίκαλα (10/4) με το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και έδειξε ιδιαίτερη αντιμετώπιση στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Μαγνησίας έναντι των συναδέλφων τους της ΠΕ Λάρισας (Ελασσόνας και Αγιάς), κάνοντας λόγο, οι ίδιοι οι αγρότες για «πολιτική του διαίρει και βασίλευε».

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ίσως ο σημαντικότερος πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας για αυτό το λόγο εμείς στο ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ ζητάμε:

  • Άμεση πληρωμή των ενισχύσεων ώστε να καλυφθεί το χαμένο αγροτικό εισόδημα.
  • Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να περιλαμβάνει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής καθώς και άλλες ζημίες όπως π.χ. ζημίες στην ανθοφορία που με τον υπάρχοντα κανονισμό δεν αποζημιώνονται.
  • Άμεση μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων στο 0% ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
  • De Facto καθιέρωση του αγροτικού πετρελαίου για ΟΛΟΥΣ τους αγρότες.
  • Καθολικός τρόπος αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών σε όλη την επικράτεια
  • Και φυσικά για την επίτευξη των στόχων μιας πραγματικά αναπτυξιακής πολιτικής για την πρωτογενή παραγωγή, είναι απαραίτητη η επανίδρυση μιας Νέας Δημόσιας Αναπτυξιακής Αγροτικής Τράπεζας.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των αγροτών και είμαστε δίπλα τους, όπως και σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας που συνθλίβεται από τις «ηγεμονικές», νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης.

Γιάννης Χλόπτσιος, Αναπληρωτής Συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης ΜέΡΑ25 – Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Λάρισας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο