Έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία: Χρέος-Λεηλασία-Μνημόνιο σε νέες περιπέτειες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Ιούν, 2022

Ο Πρωθυπουργός με ένα πανηγυρικό μήνυμα του χθες μας γιόρτασε την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας από την 12ετή περιπέτεια των μνημονίων, με την δήθεν έξοδο μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία που αποφάσισε το Eurogroup.

Πέρα όμως από την εικονική πραγματικότητα της Μητσοτάκης Α.Ε., η πραγματική εικόνα καταδεικνύει πόσο πιο βαθιά πτωχευμένοι είμαστε.

Το χρέος της χώρας μας όταν μπήκαμε στα μνημόνια ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό με το οποίο σήμερα κάποιοι ευαγγελίζονται ότι βγαίνουμε από αυτά, ενώ παράλληλα και το ΑΕΠ τότε ήταν πολύ υψηλότερο από το σημερινό.

Τα στοιχεία ακριβώς αυτά, αποδεικνύουν ότι και το 2010 η απόφαση για το ελληνικό χρέος ήταν καθαρά πολιτική, όπως είναι και τώρα άλλωστε, όπου το δημόσιο χρέος της χώρας δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο και παρόλα αυτά η τρόικα, η ΕΚΤ, οι δανειστές μας, κάνουν πλάτες στην Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα της επιτρέπουν να δανείζεται ακόμα περισσότερο.

Όλα αυτά βέβαια επειδή την ίδια στιγμή η τρόικα, και τα εγχώρια και εξωχώρια παράσιτα της, η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία δίχως σύνορα, ξεκοκαλίζουν τα πάντα, τόσο την περιουσία, όσο και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά, ρευστοποιούν την εργασία και προωθούν τις γνωστές τους «μεταρρυθμίσεις» της πλήρους απορρύθμισης των πάντων.

Γι’ αυτό το λόγο και ενώ η κατάσταση από το 2010 είναι πολύ χειρότερη σήμερα, η Κυβέρνηση εισπράττει «χειροκρότηματα» από τους άλλοτε ανένδοτους δανειστές, την ώρα που τα επόμενα μνημόνια, τα νέα σκληρά μέτρα, η νέα λεηλασία μαζί με την παλιά -ακόμα και η έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία έχει ουρές «προαπαιτούμενων»- ετοιμάζονται όλο και περισσότερο.

Η κοροϊδία λοιπόν, μαζί με την λεηλασία, το χρέος και το νέο μνημόνιο, πηγαίνουν χέρι με χέρι με τους πανηγυρισμούς του κ. Μητσοτάκη για την δήθεν επιστροφή στην μεταμνημονιακή κανονικότητα, οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει και τι κρύβεται πίσω από τους πανηγυρισμούς: κάτι που αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουν να συμβεί, επιλέγοντας τη Ρήξη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο