Επιστροφή σε μαύρες εποχές: Παρακολουθήσεις γραφείων και συλλήψεις φοιτητών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Δεκ, 2023
Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται και δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τις επόμενες ημέρες. Το δόγμα “νόμος και τάξη” που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσα από την καταστολή διαδηλώσεων, τις διώξεις συνδικαλιστών/τριών, τις παραβιάσεις συνταγματικών ελευθεριών και την συνεχιζόμενη ενίσχυση της αστυνομίας, αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ομάδες ΟΠΚΕ περικύκλωσαν τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ και πραγματοποιούσαν ελέγχους στα εισερχόμενα και εξερχόμενα άτομα, την ώρα που εντός των γραφείων πραγματοποιούνταν προγραμματισμένη συνεδρίαση. Ύστερα από ερωτήσεις των ατόμων προς τους αστυνομικούς για ποιον λόγο διενεργείται ο έλεγχος, οι απαντήσεις των αρμοδίων για δήθεν παράνομη βία και συμμετοχή σε προηγούμενη διαδήλωση που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, είναι φτηνές δικαιολογίες. Αποκορύφωμα αυτού του εξοργιστικού περιστατικού, είναι η τελική σύλληψη δύο φοιτητών μελών της Λαϊκής Ενότητας.
Ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε το χθεσινοβραδινό γεγονός έξω από τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη και ζητάμε την αθώωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των κατηγοριών.
Επισημαίνουμε πως η παρακολούθηση πολιτικών γραφείων θυμίζει μαύρες εποχές και φέρνει στις μνήμες μας ιστορίες που δε θέλουμε να ξαναζήσουμε. Η τρομοκράτηση και η παρεμπόδιση συμμετοχής ατόμων σε κινήματα και σε διαδηλώσεις δεν μπορεί να επιτραπεί. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια του κράτους και καλούμε όλες και όλους τους δημοκράτες πολίτες σε επαγρύπνηση ενάντια στη διολίσθηση προς τον αυταρχισμό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο