Επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στον Πρόεδρο της Βουλής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2020

Αθήνα, 2 Απριλίου 2020

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω το αίτημα της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 για τη συμμόρφωση και της Βουλής των Ελλήνων με την ανάγκη της ελαχιστοποίησης των μετακινήσεων και δια ζώσης συσκέψεων όταν αυτές μπορούν να γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το ΜέΡΑ25 θυμίζει στο Σώμα ότι από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης των περιοριστικών για τους πολίτες μέτρων λόγω πανδημίας ζητήσαμε οι συνεδριάσεις των Επιτροπών και της Ολομέλειας της Βουλής να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Βουλή ώστε να δώσει το παράδειγμα στους πολίτες τους οποίους καλεί να μην μετακινούνται όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Την 30η Μαρτίου κάλεσα τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με μοναδικό θέμα την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών, υγειονομικών και οικονομικών, της πανδημίας. Όπως ακριβώς ο ίδιος ενημέρωσε μέσω τηλεδιάσκεψης τους πολιτικούς αρχηγούς, έπρεπε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώπιον της Βουλής και των πολιτών, να διεξαχθεί ο σημαντικός αυτός διάλογος. Ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε.

Πριν λίγο πληροφορηθήκαμε από τις υπηρεσίες της Βουλής ότι ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην σημερινή συζήτηση της Ολομέλειας και θα λάβει τον λόγο. Επειδή η άσκοπη δια ζώσης παρουσία μας στη Βουλή στέλνει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα στην κοινή γνώμη, σας ανακοινώνω ότι δεν θα παραβρεθώ και σας ζητώ, άλλη μια φορά, να μεταφέρετε στο Σώμα την πρόταση του ΜέΡΑ25 για τη συνέχιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως συμβαίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Eurogroup.

Γιάνης Βαρουφάκης, Πρόεδρος Κ.Ο. ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο