Επιστολή του Γιάνη Βαρουφακη προς τη Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 για τον «ωραίο αγώνα που μόλις ξεκίνησε»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Μάι, 2023

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη κι ο ωραίος αγώνας που ξεκίνησε μόλις για το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη»

Ναι, ήταν μια βαριά ήττα για το ΜέΡΑ25 αλλά ακόμα βαρύτερη συνολικά για την Αριστερά, για τα κινήματα, για τις ίδιες τις αρχές του Ανθρωπισμού. Όμως, το χρονόμετρο μηδενίστηκε κι ο αγώνας ξαναρχίζει δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον ξαναδώσουμε με σημαντικά διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Είναι στο χέρι μας.

Τώρα είναι η Ώρα της Κρισιμότερης Μάχης κατά την οποία έχουμε χρέος να ρωτήσουμε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους «Θέλεις αυτή η φωνή να είναι στη Βουλή;», προσθέτοντας: «Είναι στο χέρι σου!» «Όλα μπορούν να είναι αλλιώς.»

Από σήμερα το πρωί, ξεκινήσαμε την ανασύνταξη των δυνάμεών μας τόσο εκλογικά όσο και οργανωτικά με στόχο την προσέλκυση χιλιάδων ψηφοφόρων που αναγνωρίζουν την αξία της φωνής μας στη Βουλή αλλά που δεν μας ψήφισαν χτες. Αύριο το βράδυ συνεδριάζει η Πολιτική μας Γραμματεία η οποία θα κληθεί να εγκρίνει την δια ζώσης σύγκληση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 που θα εγκρίνουν την τελική συγκρότηση των ψηφοδελτίων καθώς και την οργάνωση της προεκλογικής μας εκστρατείας.

Επιτρέψτε μου να κλείσω μ’ ένα μεγάλο, αγωνιστικό ευχαριστώ σε όλες κι όλους σας που δουλέψατε τόσο σκληρά μεταλαμπαδεύοντας την ελπίδα στους πολίτες τους οποίους πλησιάσατε.

Μπορεί να μας ψήφισαν πολύ λιγότεροι απ’ όσο περιμέναμε. Όμως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που μετάνιωσαν ότι δεν μας ψήφισαν κι είναι έτοιμοι να το κάνουν την επόμενη φορά, σε λίγες εβδομάδες, όταν θα ξαναστηθούν οι κάλπες. Είναι στο χέρι σας, στο χέρι μας, να τους πείσουμε να το κάνουν.

Με τη δέσμευση ότι, όσο αναπνέουμε, κάτω δεν το βάζουμε, και ότι στις επικείμενες κάλπες όλα μπορούν να είναι αλλιώς, σας στέλνω συνοδοιπορικούς, από την καρδιά μου, χαιρετισμούς.

Γιάνης Βαρουφάκης
Δευτέρα 22 Μάη 2023

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο