Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βαρβάκειο Αγορά

Δραστηριότητα
13 Απρ, 2023

Επίσκεψη στην Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία μελών και στελεχών του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ώστε να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές, ενόψει των εορταστικών αγορών. Στην επίσκεψη συμμετείχαν υποψήφιοι βουλευτές και βουλεύτριες της Α’ Αθηνών και Β3′ Αθηνών.

Μέσα από τις συζητήσεις, αναδείχθηκε η μεγάλη αύξηση των τιμών σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και ουσιαστική αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις αγορές του Πάσχα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης, οι τιμές στα βασικά τρόφιμα είναι αισθητά ανεβασμένες, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να προμηθευτεί ακόμα και τα απαραίτητα.

Κατά την αυτοψία στη Βαρβάκειο, επισημάναμε τις προτάσεις και τις θέσεις του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, καθώς και την ανάγκη να βρεθούν άμεσες λύσεις για το κύμα ακριβείας που πλήττει τα μεσαία και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, η Κυβέρνηση να νομοθετήσει:

  • Δραστική μείωση του ΦΠΑ
  • Πλαφόν στις τιμές των προϊόντων, που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες
  • Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων

Η Ακρίβεια δεν είναι φυσικό ή εξωγενές φαινόμενο. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπαίτιοι. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, θα βρεθεί τις επόμενες μέρες, σε αγορές και γειτονιές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας για να συζητήσουμε για όλα όσα ταλαιπωρούν τα νοικοκυριά και την κοινωνία, καθώς και τις προτάσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα στους πολλούς και τους αδύναμους.

Όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο