Εντός γραμμής, αλλά εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός εργασίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Μαρ, 2020

Ακούσαμε εμβρόντητοι πραγματικά χθες τον υπουργό εργασίας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή να παραδέχεται δημοσίως την ανυπαρξία της επιθεώρησης εργασίας και την ανοχή της κυβέρνησης σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας λόγω της “ειδικής συνθήκης” με την κρίση του κορωνοϊού.

Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς ένας υπουργός εργασίας – υποτίθεται- θα προστατέψει τους εργαζόμενους από τη στιγμή που παραδέχεται, και μάλιστα δημοσίως, τέτοιες πρακτικές; Ποιος θα προστατέψει τον κόσμο της εργασίας από τον υπουργό εργασίας του που θεωρεί την εργοδοτική αυθαιρεσία φυσικό φαινόμενο και την απουσία ελέγχων του κρατικού μηχανισμού επιβεβλημένη τη δεδομένη στιγμή;

Επιπλέον, όλα αυτά γίνονται σε γνώση και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό; Ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή συμφωνεί και συναινεί στις εκπεφρασμένες θέσεις του κ. Βρούτση; Εικάζουμε πως η απάντηση στο ερώτημα είναι θετική για ένα συλλογικό όργανο, όπως είναι η κυβέρνηση. Είναι λοιπόν αδιανόητο κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να συνιστά η υπόθαλψη των παραβιάσεων και καταπατήσεων εργασιακών δικαιωμάτων. Για την επιθεώρηση εργασίας δε, μέρες τώρα αναρωτιόμαστε πού ακριβώς βρίσκεται τούτες τις μέρες και τι ακριβώς επιλαμβάνεται από όσα καταγγέλλουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα.

Ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, που κατ’ ουσίαν λειτουργεί ως υπουργός εργοδοτικής αυθαιρεσίας και όχι ως υπουργός εργασίας. Τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Βρούτση είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά ως μια νέα κανονικότητα, όπου η αυθαιρεσία και η καταστρατήγηση είναι αποδεκτή, αν δεν επιβραβεύεται κιόλας, από την πολιτεία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο