Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: η περσινή τραγωδία πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους μας, πολιτεία και πολίτες.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Μάι, 2019


Σήμερα, ανήμερα Πρωτομαγιάς ξεκίνησε η Αντιπυρική Περίοδος για το 2019, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31/10/2019. Πρακτικά, η καθιερωμένη ετήσια έναρξή της συνεπάγεται εντατικοποίηση των προσπαθειών επίβλεψης των ζωνών υψηλού κινδύνου ώστε τυχόν παραβάσεις του νομικού πλαισίου να βεβαιώνονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι παραβάτες να τίθενται ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου έχει προβλεφθεί η επιβολή βαριών προστίμων.

Αδιάψευστη η χρησιμότητα της 1ης Μαΐου ως ημερομηνία-ορόσημο για τις αρχές που βαρύνονται με την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών, καθώς ήδη χθες είχαμε τέσσερις, ευτυχώς μικρής έκτασης, φωτιές στην Κρήτη, που κατασβέστηκαν μετά από άμεση επέμβαση πυροσβεστικών σωμάτων.

Ο Τομέας Εσωτερικών του ΜέΡΑ25 επιδοκιμάζει πρωτοβουλίες όπως η σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής με την οποία παρέχονται στους πολίτες κρίσιμες πληροφορίες για την πρόληψη πυρκαγιών και επαναλαμβάνονται τα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης 199 και 112, τονίζοντας πως η περσινή τραγωδία οφείλει να σταθεί ως ακριβό μάθημα σε όλους μας, πολιτεία και πολίτες.
Τομέας Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο