Εκθέτει τη χώρα η σύλληψη του σκιτσογράφου Παναγιώτη Μητσομπόνου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιαν, 2024

Η έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείο Αθηνών που δικάζει σε Β’ βαθμό την βάναυση δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αποφάσισε να δείξει όλη την αυστηρότητα της στο πρόσωπο του σκιτσογράφου Παναγιώτη Μητσομπόνου, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της δίκης, επειδή χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να τραβήξει φωτογραφίες που θα χρησιμοποιούσε στο σκίτσο του. Ο Παναγιώτης Μητσομπόνος, συνελήφθη κατά την διάρκεια της δίκης και κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα στο Α.Τ. Αμπελοκήπων ενώ την επόμενη ημέρα δικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και παραπέμφθηκε σε νέα δίκη στις 17/5.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τη Δικαιοσύνη να λειτουργεί αυθαίρετα και να μεροληπτεί απέναντι στο θύμα, επιδεινώνοντας την ήδη φορτισμένη συναισθηματικά οικογένεια του Ζακ η οποία αγωνιά για το αποτέλεσμα της δικής και για τη δικαίωση της μνήμης του.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ και Τομέας Μ.Μ.Ε. του ΜέΡΑ25, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του Ζακ και την στήριξη μας στον Παναγιώτη Μητσομπόνο, για την άδικη σύλληψη και κράτηση του.

Δηλώνουμε την απογοήτευση και την δυσαρέσκεια μας για την στάση της Δικαιοσύνης, η οποία αυθαιρετώντας υπονομεύει το Κράτος Δικαίου και απαιτούμε την πλήρη τιμωρία για τους δολοφόνους του Ζακ. Τέτοιες ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα να εκθέτουν την χώρα για την στάση της Δικαιοσύνης και να γίνονται για έκτη φορά θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο