Εγκληματική αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη για τους Έλληνες της Μαριούπολης: Επώνυμες καταγγελίες ομογενών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Μαρ, 2022

Αυτή τη στιγμή, οι Έλληνες πολίτες της Μαριούπολης βομβαρδίζονται και τρομοκρατούνται και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Το ΜέΡΑ25 έλαβε επώνυμες καταγγελίες ότι οι κυβερνήσεις όλων των εθνοτήτων (Ινδίας, Γαλλίας, Ισραήλ κλπ) που βρίσκονταν στην Μαριούπολη μεσολάβησαν στην Ουκρανική πλευρά να φυγαδευτούν οι δικοί τους άνθρωποι. Με μία εξαίρεση: Την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κωφεύει σε εκκλήσεις συμπατριωτών μας, όπως την πιο κάτω σπαρακτική επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό ο νεαρός Πλάτων Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Πρόεδρο του Ποντιακού Σωματείου ΠΑΣΕΕΠ, η κατάσταση έχει ως εξής στην πόλη όπου μαίνονται σκληρές μάχες: Τα Ρωσικά στρατεύματα επιτρέπουν την έξοδο σε αμάχους αλλά μόνο προς την Ρωσία. Όμως, το φασιστικό τάγμα Αζόφ που ελέγχει την περιοχή εκ μέρους των Ουκρανών πυροβολεί όποιους κάνουν χρήση αυτής της διόδου διαφυγής, εκτός από όσους μπορούν να τους δωροδοκήσουν μ’ ένα τεράστιο χρηματικό ποσό (αναφέρθηκε μάλιστα το ποσό των επτά χιλιάδες ευρώ).

Αυτό που ζητούν οι ομογενείς από την ελληνική κυβέρνηση είναι να μεσολαβήσει στην Ουκρανική κυβέρνηση έτσι ώστε να τους επιτραπεί να διαφύγουν από την δίοδο που είναι ανοικτή προς τη Ρωσία και, από εκεί, να επαναπατριστούν. Όμως, όπως λένε οι ίδιοι, η κυβέρνηση δεν τους απαντά καν.

Αναρωτιόμαστε: Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει τόσο καλή σχέση με την Ουκρανική κυβέρνηση όσο ισχυρίζεται, γιατί δεν μεσολαβεί ώστε να διαφύγουν οι ομογενείς της Μαριούπολης; Μόνο Καλάσνικοφ ξέρει να τους στέλνει;

Ακολουθεί η επιστολή του νεαρού Πλάτωνα στον κ. Μητσοτάκη, η οποία στάλθηκε πριν ημέρες χωρίς ποτέ να απαντηθεί:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σας γράφει έναν δεκαεξάχρονος υπήκοος της Ελλάδας – Ρουμελιώτης Πλάτωνας, ο οποίος ζει και σπουδάζει στη Μαριούπολη στο 65ο σχολείο στην τελευταία τάξη Λυκείο. Το πρωί της 24.02.22 , με ξύπνησαν εκρήξεις από επίθεση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, τρομοκρατήθηκα και σοκαρίστικα. Οι γονείς μου ενημέρωσαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και έστειλαν με email όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την εκκένωση λόγω της στρατιωτικής κατάστασης στην Ουκρανία. Σήμερα είναι η πέμπτη μέρα του πολέμου, η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε ώρα, ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας βομβαρδίζει τακτικά την πόλη της Μαριούπολης, ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμαχος πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων που ζουν στα εδάφη της Ουκρανίας. Αναρωτιέμαι γιατί ως Πρωθυπουργός δεν λαμβάνετε κανένα μέτρο για την ασφάλεια και την εκκένωση των Ελλήνων! Πώς μπορεί η πατρίδα Ελλάδα να σταθεί απραγής όταν τα παιδιά της, παιδιά Ελλήνων που ζουν στα εδάφη της Ουκρανίας σκοτώνονται στον σύγχρονο κόσμο. Από παιδί ονειρευόμουν πάντα να μπω στη Ναυτική Ακαδημία για να υπηρετήσω και να υπερασπιστώ την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ελλάδας, όπως ο παππούς μου- ο Γιάννης Ρουμελιώτης απελευθέρωσε και πολέμησε για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό στην Ευρώπη. Τώρα, στερούμαι την ευκαιρία, ως Έλληνας με ελληνική υπηκοότητα, που κατοικώ στην επικράτεια της Ουκρανίας, του δικαιώματός μου να μπω στη στρατιωτική σχολή, γιατί έχουμε γίνει όμηροι της τρέχουσας κατάστασης. Σας ζητώ να εκκενώσετε τους πολίτες της Ελλάδας, καθώς και τους εθνικά Έλληνες και να προσφέρεται ολοκληρωμένη βοήθεια σε όλους όσους ζουν στην επικράτεια της Ουκρανίας!!!

Ρουμελιώτης Πλάτων
Ουκρανία, Μαριούπολη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο