«Εχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου» – Ο Γ. Βαρουφάκης στον ΣΚΑΙ

Προς τις 9 Ιουνίου..., Συνεντεύξεις - videos
26 Μάι, 2024

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ι Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Καλημέρα”, την Κυριακή 26 Μαϊου.

Εκεί αποδόμησε τις κυβερνητικές και μιντιακές θριαμβολογίες για την ελληνική οικονομία καθώς απέδειξε ότι βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το 2005, αναφέροντας ενδεικτικά τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, τη μείωση των αποταμιεύσεων των πολιτών καθώς κάθε μήνα τραβάνε χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους και την απόλυτη έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα με βάση τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Στη συνέχεια, ανέδειξε τις ευθύνες των μνημονιακών κομμάτων που προέρχονταν από την Αριστερά, για την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην αντιπολίτευση, η οποία οδηγεί στο να είναι συγκριτικά ισχυρή σήμερα η παρουσία του Μητσοτάκη, παρόλη την ύφεση.

Ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι η απόδειξη της αποτελμάτωσης της χώρας είναι ότι το brain drain καλά κρατεί, με την πλειοψηφία των αποφοίτων Ιατρικής, για παράδειγμα, να φεύγουν για δουλειά στο εξωτερικό, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Δείτε το βίντεο:

Για τον κ. Γεραπετρίτη και τη Χαμάς:

Σχολιάζοντας την προηγούμενη παρουσία του υπουργού Εξωτερικών στην εκπομπή, ο Γιάνης Βαρουφάκης στηλίτευσε την ιστορική άγνοια που έδειξε με τα σχόλια του ο κ. Γεραπετρίτης υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί τρομοκράτες σαν την Χαμάς, να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις».
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπενθύμισε τα παραδείγματα του ίδιου του Ισραήλ αλλά και της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου οι ειρηνευτικές διαδικασίες περιελάμβαναν φυσικά και μέλη οργανώσεων που μέχρι τότε χαρακτηρίζονταν ως τρομοκρατικές.

«Η συμπερίληψη αυτή ήταν προϋπόθεση για την επιτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας και σήμερα όποιος την αρνείται παίζει το παιχνίδι του Νετανιάχου που σκοπό έχει να σκοτώσει οποιαδήποτε ειρηνευτική λύση, έχοντας μόνο σχέδιο την εθνοκάθαρση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο