Ε. Προμπονά στο Ράδιο ΜέΡΑ: Ήδη δρομολογείται η έξοδος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και αρχίζουν να κλείνουν καταστήματα

Συνεντεύξεις - videos
31 Ιαν, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και την εκπομπή “Το Στίγμα της ΜέΡΑς” με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου, έκανε η Δημοσιογράφος Ειρήνη Προμπονά για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Από την 1η Φεβρουαρίου τίθεται σε εφαρμογή ο περιβόητος “ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ” ανέφερε, θα αυξηθεί λοιπόν το διάστημα παράδοσης των επιστολών σε 3 εργάσιμες μέρες, από 1 που είναι σήμερα. Υπάρχει μια προσπάθεια να εξαφανιστούν οι ταχυδρόμοι, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα νησιά.

Αν μείνει ένας διανομέας ας πούμε στη Νάξο και στις μικρές Κυκλάδες όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δήμος ότι δρομολογείται, ποιος θα εξυπηρετεί μια σειρά από σημαντικές διανομές; Ή αντίστοιχα στη Ρόδο όπου με 60.000 πληθυσμό θα υπάρχουν 2 διανομείς; διερωτήθηκε η κ. Προμπονά.

Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει νησιωτικότητα, νομοθετεί όπως πάντα οριζόντια. Και βέβαια το πρόγραμμα αρχίζει πιλοτικά, όμως ήδη δρομολογείται η έξοδος εργαζομένων και αρχίζουν να κλείνουν καταστήματα των ΕΛΤΑ (έχουν ήδη κλείσει περίπου 220 καταστήματα), απαξιώνοντας τα ώστε στο τέλος να τα ιδιωτικοποιηθούν και να περάσουν σε ιδιώτη με μια καλή τιμή.

Γι’ αυτό άλλωστε η Κυβέρνηση πέρασε ήδη και μια σχετική τροπολογία τον Δεκέμβρη, όπως καταγγέλλουν και οι εργαζόμενοι, ενώ έχει αναφερθεί από τον κ. Πιερακάκη πως έχει εκδηλωθεί ήδη “επενδυτικό ενδιαφέρον”. Όμως δεν λαμβάνεται υπόψη ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι σχέση με τα ηλεκτρονικά και δεν έχουν άλλη πρόσβαση σε λογαριασμούς, συντάξεις κλπ, χωρίς τα ΕΛΤΑ.

Επειδή λοιπόν ο ταχυδρόμος δεν θα χτυπάει πλέον δυο φορές, αλλά θα περνάει πολύ σπάνια, ενώ πολλοί άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι και εμείς χωρίς ταχυδρόμους, πρέπει να αντιπαλέψουμε τα όσα δρομολογούνται.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο