Διατομεακή Συνάντηση Πολιτικής Γραμματείας και Τομέων Πολιτισμού και Εργασίας: Συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Δεκ, 2021

Οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 Ευαγγελία Αλεξάκη, Αθηνά Γιαννουλάκη και Σοφία Στράτου, ο Τομέας Πολιτισμού εκπροσωπούμενος από τον συντονιστή του Νίκο Καναρέλη και ο Τομέας Εργασίας εκπροσωπούμενος από το συντονιστή του Διομήδη Σκαλιστή, καθώς και μέλη των αντίστοιχων Τομέων του ΜέΡΑ25, συναντήθηκαν και συζήτησαν διαδικτυακά με εργαζόμενους στο Ε.Μ.Σ.Τ. εκπροσωπούμενους από τον Πρόεδρο Κώστα Σβόλη και τις Ελένη Καλαμπόκα και Φωτεινή Αλεξοπούλου, μέλη του ΔΣ του Σωματείου.

Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν ήταν ζητήματα που αφορούν σε διοικητικά προβλήματα του φορέα, ζητήματα χρηματοδότησης, καθώς και ζητήματα προσωπικού και διαφάνειας στο διορισμό προσώπων και τρίτων εταιρειών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΜέΡΑ25 αναγνωρίζει τη σημασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στα μουσειακά πράγματα και τον κορυφαίο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην καλλιέργεια της καλλιτεχνικής παιδείας όλων των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του μουσείου. Οι καλές εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων, η διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων και στην ενημέρωση των εμπλεκομένων είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την καλλιέργεια ενός καθαρού τοπίου, στο οποίο μπορεί να ανθίσει ο Πολιτισμός.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο