Διάλογος ναι, αλλά σε μια Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Σεπ, 2020

Για άλλη μια φορά χθες παρακολουθήσαμε τον “σοβαρό” τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο: Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να «επικοινωνήσει» αποφασιστικότητα στο εσωτερικό, αλλά η αλήθεια για το τις πραγματικές κινήσεις της κυβέρνησης έρχεται πάντα από το εξωτερικό, από τους πρόθυμους υστερόβουλους επιδιαιτητές που σέρνουν τον κ. Μητσοτάκη σε διμερή συμφωνία με τετελεσμένα. Αυτό συνέβη και χθες, με την Αθήνα να διαψεύδει ιδρωμένη τη συμφωνία-μη συμφωνία που διέρρευσε ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Διάλογος φυσικά χρειάζεται, όχι όμως με αυτόν τον τρόπο και αυτούς τους όρους.

Φαίνεται όμως πως η “συμμαχία” των ίσων αποστάσεων του κ. Στόλτενμπεργκ δεν τηρεί ούτε καν αυτές τις αποστάσεις, παρά το γεγονός ότι η οικονομικά σακατεμένη από τα μνημόνια χώρα μας συνεχίζει να πληρώνει αδρά για τη συμμετοχή της σε μία “συμμαχία” η οποία ιδίως μετά και την εκλογή του κ. Τραμπ, κάθε άλλο παρά συμμαχία θυμίζει.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σέρνεται σε διμερή διάλογο με την Τουρκία και επιδιαιτητές είτε την κ. Μέρκελ, είτε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, τη στιγμή που τόσο η ΕΕ (και κατά βάση η Γερμανία γιατί ο κ. Μαρκόν ουσιαστικά είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης) αναλώνονται περισσότερο με τα τεκταινόμενα σε ένα τρίτο κράτος μη μέλος (Λευκορωσία), ενώ οι κυρώσεις για την Τουρκία παραπέμπονται στις καλένδες, όσο και οι ΗΠΑ παρά το ότι η Κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παίρνει σαφή θέση στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ο επικεφαλής του και Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υιοθέτησε πλήρως τον “ισαποστακισμό” του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν τη θέση του ΜέΡΑ25 ότι η Διεθνής Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου συνιστά τη μοναδική εναλλακτική από το να συρθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε διμερείς διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία ξένων συμφερόντων τα οποία θα ευνοήσουν μόνο τις πολυεθνικές του πετρελαίου και των όπλων, τις μιλιταριστικές οξύνσεις και την ολιγαρχία δίχως σύνορα χωρίς καμία απολύτως ωφέλεια για τον λαό μας, για τον λαό της Τουρκίας και τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο