Δεν υπάρχουν περιθώρια για επανάληψη της αποτυχημένης κυβερνητικής συνταγής στη διαχείριση της πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Νοέ, 2021

Δεν ξέρουμε τι ύφος θα έχει η επικοινωνιακή καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας ότι θα κάνει κατόπιν εορτής, αλλά ελπίζουμε να μη μοιάζει με τη σημερινή ενημέρωση προς τους πολίτες, οι οποίοι είδαν έναν μαυροντυμένο ακροδεξιό Υπουργό με μαύρη μάσκα να τους κανοναρχεί με νέες ποινές και νέους περιορισμούς, πάντα στο όνομα ότι «έχει κάνει ό,τι μπορεί να κάνει για το Σύστημα Υγείας».

Αμέλησε βέβαια να πει ότι η κυβέρνησή του, ταυτοτικά, αξιακά, ιδεολογικά, το μόνο που «μπορεί να κάνει» και βέβαια που θέλει να κάνει για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι, όπως οποιοδήποτε άλλο δημόσιο αγαθό, να το απαξιώσει, αποψιλώσει, και δωρίσει στους ιδιώτες κολλητούς κερδοσκόπους.

Από δίπλα του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μαυροντυμένος κι αυτός, έβαλε άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους επιστήμονες της Υγείας, επιλέγοντας στοιχεία με γνώμονα την ωραιοποίηση της καταστροφής της κυβέρνησης: Συγκρίνοντας πχ τα κρούσματα της Ελλάδας με «παρόμοιων χωρών όπως η Τσεχία και η Αυστρία», αφήνοντας απ έξω άλλα, πιο διαφωτιστικά της κατάστασης αλλά διόλου κολακευτικά για την επιστήμη στοιχεία, όπως η υψηλότατη κατάταξη της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό χάρτη κρουσμάτων, και πολύ περισσότερο, ο υψηλότατος αριθμός θανάτων, μεγαλύτερος και από τις χώρες με τις οποίες βολικά επέλεξε να συγκριθεί μόνο σε κρούσματα.

Κύριοι της κυβέρνησης; Αποτύχατε. Χάσατε τη μάχη στα νοσοκομεία, χάσατε τη μάχη στα εμβολιαστικά κέντρα, και χάσατε τη μάχη της πειθούς των πολιτών. Για να μη χαθεί ο πόλεμος, πράξτε έστω και τώρα τα ελάχιστα που το ΜέΡΑ25 έχει προτείνει από την αρχή της πανδημίας: θαρραλέα και ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και δίκτυο μαζικών και ΔΩΡΕΑΝ τεστ για όλους, αποσυμπίεση των ΜΜΕ και των σχολικών τάξεων με πραγματική ενίσχυσή τους.

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για την κυνικότητα και αναλγησία της «Μητσοτάκης Α.Ε.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο