Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τις ζωές μας! Δεν μπορούμε να ελπίζουμε απλώς στο να βρούμε ασθενοφόρο!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Ιούν, 2023

Ζούμε στη χώρα που η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Μέσα σε δύο μέρες πέθαναν δύο γυναίκες επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Τρεις ζωές στην ουσία, αφού η 19χρονη ήταν ετοιμόγεννη. Χάθηκαν επειδή το υπό κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας δε διέθετε ασθενοφόρα, ακόμη και μέσα στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Η χρόνια υποβάθμιση του ΕΣΥ είναι η συνειδητή δολοφονία των πολιτών. Δε μπορούμε να ρισκάρουμε τις ζωές μας. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε απλώς στο να βρούμε ασθενοφόρο ή να αγωνιζόμαστε και να αποταμιεύουμε 30 χρόνια ώστε να μπορούμε να πάμε σε ιδιωτική κλινική.
Να συνταχθούμε με τους εργαζόμενους/ες στο ΕΣΥ και να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών. Να διεκδικήσουμε πίσω τις ζωές μας. Κανένας άλλος συμπολίτης μας να μη χαθεί ενώ μπορούσε να σωθεί αν απλώς υπήρχε η χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΣΥ, κατάργηση κάθε νομού ιδιωτικοποίησης.

Πάρτε τα αισχροκέρδη από τα χρηματιστήρια ολιγαρχών και δώστε πίσω στον κόσμο τα 3 δις που στερείτε κάθε χρόνο από την υγεία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο