Δεν μπορεί ή δεν θέλει το Υπουργείο ΠροΠο να προστατεύσει ένα ανήλικο θύμα κυκλώματος παιδεραστίας;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Απρ, 2023

Πριν από λίγους μήνες, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με την κατάσταση της 12χρόνης κοπέλας από τον Κολωνό που βίωσε τον εφιάλτη συστηματικού βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου έπραξε κάτι αδιανόητο: στοχοποίησε την κοπέλα «φωτογραφίζοντας» την και αποκαλύπτοντας σε ποιο σχολείο πηγαίνει μαζί με τον αδερφό της και που βρίσκεται!

Την ώρα δηλαδή που γινόταν μια τιτάνια προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία και ο τόπο διαμονής του παιδιού ώστε να προστατευθεί πάση θυσία η κοπέλα, ήρθε η κ. Μιχαηλίδου τον Γενάρη και χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στην ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την ανύπαρκτη στήριξη της Πολιτείας προς τη 12χρόνη, έδωσε τα στοιχεία του κοριτσιού.

Η στάση αυτή της Υφυπουργού Εργασίας ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό, το ΜέΡΑ25 είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση της κ. Μιχαηλίδου μετά από αυτό το τεράστιο και τραγικό ατόπημα της, κάτι το οποίο βεβαίως δεν έγινε δεκτό από τον κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, οι φόβοι μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και η κοπέλα έπεσε θύμα άγριας επίθεσης. Η κ. Μιχαηλίδου είναι συνεργός σε αυτή την επίθεση, καθώς η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να προστατεύει τα θύματα, πολύ περισσότερο τα ανήλικα, αντί να τα εκθέτει σε περαιτέρω ανυπολόγιστους κινδύνους από αυτούς που αποδεικνύονται ανάξιοι των θέσεων ευθύνης τους.

Τεράστιες οι ευθύνες και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που, ενώ γνώριζε τη σοβαρότητα των απειλών που δεχόταν ήδη το παιδί και η οικογένεια, δεν προστάτευσε, ως όφειλε τη 12χρονη.

Πως λέγεται, λοιπόν,το κράτος που διαθέτει χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς για να
προστατεύουν τα συμφέροντα του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Λάτση, τα σπίτια πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων, ακόμα και τον Μένιο Φουρθιώτη, αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει ένα ανήλικο κορίτσι που έχει ήδη πέσει θύμα βιασμών και κακοποίησης και που το απειλεί ανοιχτά ένα κύκλωμα μαστροπείας; Μάλλον όχι επιτελικό κ. Μητσοτάκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο