Δ. Στράτου: Η Τέχνη φέρνει τη δημιουργικότητα, την ευτυχία στην κοινωνία αλλά και την ανάπτυξη στην κοινωνία

Αναδημοσιεύσεις
25 Ιούν, 2020

Η Δανάη Στράτου, εικαστικός και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, για το πώς επηρεάζει η τέχνη την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η διεθνούς φήμης εικαστικός εξήγησε ότι δεν πρέπει να εκλείψουν τα καλλιτεχνικά μαθήματα από το σχολείο και τόνισε ότι αυτά τα μαθήματα δεν μπορούν να θεωρούνται ξεπερασμένα. «Το να αναιρούμε μαθήματα τα οποία διεγείρουν την φαντασία των παιδιών και την εξυπνάδα τους είναι επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην κόβουμε από το σύστημα εκπαίδευσης ολόκληρα τμήματα. Η ανθρώπινη εξυπνάδα θέλει συνέργειες θέλει συνεργασίες».

Στο επιχείρημα ότι αυτά τα μαθήματα δεν γίνονται με τον τρόπο που θα έπρεπε η κ. Στράτου επισήμανε ότι για αυτό το λόγο θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα ενώ για το αν μέσα από αυτή την συνεχόμενη οικονομική ύφεση θα μπορούσαμε να επενδύσουμε στην Τέχνη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Tύπου του ΜέΡΑ 25 υπογράμμισε ότι «αν ήμασταν έξυπνοι εδώ και 10 χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, θα μπορούσαμε να εξαγάγουμε ένα πρόσωπο ένα πρόσωπο σύγχρονο Ελληνικό. Δεν υπάρχει πολιτιστική πολιτική που θα μπορούσε να ενισχύσει την κοινωνία με τρόπους με όλους τους τρόπους. Η Τέχνη φέρνει την ανάπτυξη, την δημιουργικότητα και την ευτυχία στην κοινωνία. Αλλά ακόμη και οικονομικά. Δίνει και δουλειές. Δεν είναι μόνο ο καλλιτέχνης αλλά και ένα ολόκληρο σύστημα γύρω από αυτόν».

Πηγή: ert.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο