Χωρίς πραγματική εθνική ανεξαρτησία, οι όποιοι εξοπλισμοί απλώς εξυπηρετούν συγκεκριμένα, τεράστια συμφέροντα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Σεπ, 2021

Η χώρα μας φαίνεται πως δεν έχει διδαχτεί τίποτα από την πικρή ιστορία του 1974, όταν στις 19 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:07 απέπλευσαν από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας τα υποβρύχια Γλαύκος και Νηρέας με κυβερνήτες τους πλωτάρχες Βασίλη Γαβριήλ στο πρώτο και Ιωάννη Παναγιωτόπουλο στο δεύτερο και επέστρεψαν άρον άρον κατόπιν «έξωθεν» εντολών.

Αυτά βεβαίως δεν τα ισχυρίζεται απλώς το ΜέΡΑ25. Έχουν καταγραφεί στην ιστορία και υπάρχουν οι σχετικές αναφορές και στον «Φάκελο της Κύπρου», όπως συνολικά δημοσιεύτηκε προσφάτως. Όμως οι σημερινοί κυβερνώντες μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονιακού τόξου που έσπευσαν να επικροτήσουν τις εξοπλιστικές κούρσες της Μητσοτάκης Α.Ε., προφανώς δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από το πικρό μάθημα του 74′.

Για το ΜέΡΑ25, όσα υπερσύγχρονα όπλα και να δοθούν στη χώρα ακόμα και χωρίς τα υπέρογκα ανταλλάγματα που ζητάει ο φερόμενος ως σύμμαχος μας από τη Γαλλία, αν δεν υπάρχει πραγματική εθνική ανεξαρτησία από τα διάφορα οικονομικά (Ευρωιερατείο) και ιμπεριαλιστικά (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κλπ.) συμφέροντα, δεν θα μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε καν αν ω μη γένοιτο χρειαστεί σε περίπτωση που υπάρξουν πραγματικές απειλές.

Όλα τα υπόλοιπα, συνιστούν απλώς παιχνίδια εντυπώσεων που και το χρέος της χώρας μας βαθαίνουν και στερούν πόρους από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίες, ενώ μας εμπλέκουν κιόλας σε επικίνδυνα στρατιωτικά παιχνίδια των φερόμενων ως συμμάχων μας (βλ. Υποσαχάρια Αφρική τώρα, Σαουδική Αραβία πρόσφατα).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο