Χαιρετισμός της Central Única dos Trabalhadores (CUT) για το Συνέδριο του ΜέΡΑ25!

Συνεντεύξεις - videos
12 Μάι, 2022

Η Central Única dos Trabalhadores είναι τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της Βραζιλίας, παρούσα σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στη Βραζιλία και τη Λατινική Αμερική και η 5η μεγαλύτερη στον κόσμο. Εκπροσωπεί 3.806 σωματεία και σχεδόν 8 εκατομμύρια εργαζόμενους και εργαζόμενες, δίνοντας ακούραστο αγώνα για την εγγύηση και την επέκταση (ή διεύρυνση) των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Πρόσφατα εντάχθηκε στην Progressive International.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός τους προς το ΜέΡΑ25 και το Συνέδριό μας:

Σύντροφοι,

Zoύμε σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές όπου ριζοσπαστικές αλλαγές είναι αναγκαίες για τον κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό προς όφελος της εργατικής τάξης. Βιώνουμε μια βαθιά υγειονομική κρίση με τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για την ανθρωπότητα, ιδιαίτερα όμως για τις πιο φτωχές και πιο ευάλωτες περιοχές του πλανήτη. Σ’ αυτό ήρθε να προστεθεί ένας ακόμα πόλεμος.

Αυτή η δυναμική έρχεται να προστεθεί σε καταστάσεις που προϋπήρχαν της κρίσης. Ζήσαμε δεκαετίες παγκόσμιας ηγεμονίας του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, με βασικό του αφήγημα τον ατομισμό και την εναντίωση σε κάθε τι δημόσιο, στο κράτος, τον συνδικαλισμό και την κοινωνία. Νεοφιλελεύθερες, ακροδεξιές πολιτικές και πραξικοπήματα οδήγησαν σε πάμπολλες υπονομευτικές για τη Δημοκρατία ρηγματώσεις.

Σαν σύνολο, τα δεδομένα αυτά δείχνουν ακόμη πιο ξεκάθαρα πόσο ευάλωτη είναι η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και πόσο απουσιάζει η παγκόσμια διακυβέρνηση. Η εγγύηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης είναι βασικά προαπαιτούμενα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από βία και πολέμους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΜέΡΑ25 και τους αγώνες που δίνει, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που παλεύουν για δημοκρατία, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Συντροφικά

Antonio Lisboa

Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο