Απροστάτευτοι οι εμποροϋπάλληλοι από την πανδημία και την εργοδοτική αυθαιρεσία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Σεπ, 2020

To σωματείο εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας καταγγέλλει την απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού σε «επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων» ώστε να μην υποχρεωθούν να κλείσουν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το σωματείο έχει δεχτεί από πολλούς εργασιακούς χώρους καταγγελίες για ύπαρξη κρουσμάτων που οι εργοδότες εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να κρατήσουν κρυφά απειλώντας τους με απόλυση. Το αποτέλεσμα είναι μια πλασματική εικόνα της διασποράς της πανδημίας που εκθέτει σε κίνδυνο τόσο τους υπόλοιπους εργαζόμενους της επιχείρησης όσο και τους καταναλωτές.

Δεν περιμένουμε να ευαισθητοποιηθεί για αυτό μια κυβέρνηση που θεωρεί ταυτοτικό στοιχείο της την προστασία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και το ξήλωμα κάθε προστασίας των εργαζομένων. (Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η αδιανόητη ρύθμιση για τις 3ωρες απλήρωτες υπερωρίες όσων εργαζομένων αναγκάζονται να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα).

Υποσχόμαστε ωστόσο να μην την αφήνουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να ενεργοποιήσει επιτέλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για να προστατέψει τους καταναλωτές και εργαζόμενους από επιτήδειους που από τα Πρωθυπουργικά κελεύσματα κρατήσανε μόνο το «ατομική» και πετάξανε την «ευθύνη».

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο