Απέναντι στην ανοχή και την συνενοχή της κυβέρνησης και των θεσμών προς τα φασιστικά τάγματα εφόδου, η κοινωνία αντιδρά μαζικά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Οκτ, 2021

Όλο το Σαββατοκύριακο είχαμε νέο μπαράζ επιθέσεων από ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις, σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα πια, με την Κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. απλώς να παρακολουθούν, ή να «επεμβαίνουν» κατόπιν «εορτής».

Ποιά ήταν η στάση του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σ’ αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση; Ακριβώς η ίδια με του προκατόχου του κ. Σαμαρά, περίοδο από την οποία δεν άντλησαν κανένα χρήσιμο μάθημα.

Όπως και ο Αντώνης Σαμαράς, αφήνουν να διογκώνεται το νεοναζιστικό κτήνος δείχνοντας ασυγχώρητη ανοχή στους φασιστές να κάνουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους , την ίδια ώρα που οι «οργανικοί διανοούμενοι» της παράταξης τους ξεπλένουν με ανιστόρητες εξισωτικές «θεωρίες των δύο άκρων», σε μια χώρα που τσάκιζε πάντα το φασισμό από τη ρίζα του.

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. τόσο με τους ακροδεξιούς της θύλακες, όσο και με τις εντολές της πολιτικής της ηγεσίας, ανέχεται πλήρως τις επιθέσεις των ακροδεξιών, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται με ωμή βία σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, αλλά και εκπαιδευτικούς και καθηγητές.

Η Nέα Δημοκρατία λοιπόν έχει πάρει για άλλη μια φορά καθαρή θέση: Πρόθυμο πέπλο προστασίας στους μαχαιροβγάλτες και τους τραμπούκους των νέων αυτών ταγμάτων εφόδου. Ο κ. Μητσοτάκης, θύτης και θύμα της ακροδεξιάς του πτέρυγας. δεν διστάζει να επωάσει το αυγό του φιδιού αποβλέποντας μόνο και μόνο σε κάποια πενιχρά εκλογικά οφέλη. Η κοινωνία όμως ήδη απαντά και θα συνεχίσει να απαντά με ένα νέο, ακόμα πιο ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα.

Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν επιθυμούν να ξαναδούν τα τάγματα εφόδου να επελαύνουν στους δρόμους των πόλεων της χώρας μας, και δεν προτίθενται να αφήσουν τη «σπορά των ηττημένων του Β’ Παγκόσμιου» να ποτίσουν κι άλλο ακροδεξιό δηλητήριο μέχρι και σε ανήλικους μαθητές και μαθήτριες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο