Απαιτούμε την πραγματική θωράκιση της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Σεπ, 2020

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με μία ακόμα καταστροφική κακοκαιρία είναι χαρακτηριστικά της διαχρονικής επιλογής των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, για έργα βιτρίνας και την συνεπακόλουθη συνήθη συναλλαγή, αντί των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και εν γένει πραγματικών έργων υποδομής.

Βέβαια ακόμα και τα έργα υποδομής όταν πραγματοποιούνται, συνήθως γίνονται είτε με την όψιμη μνημονιακή διαδικασία, χωρίς δηλαδή τους απαραίτητους πόρους και τις αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις-δαπάνες. Είτε ακόμα χειρότερα με ημέτερους εργολάβους της ολιγαρχίας και το “αζημίωτο”, το οποίο δυστυχώς τέτοιες ώρες μετατρέπεται σε εξαιρετικά ζημιογόνο.

Ως ΜέΡΑ25 εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για όσους έχασαν αυτές τις τραγικές μέρες τη ζωή τους, ενώ παράλληλα απαιτούμε τόσο τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, όσο και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και κυρίως την πραγματική θωράκιση της χώρας -συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας που συνήθως παραλείπεται- για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο