Τομέας Δικαιοσύνης: Άνυδροι καιροί για τη Δικαιοσύνη στη Λέσβο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Δεκ, 2020

Παρατηρούμε με τρόμο και βαθιά θλίψη την όλο και μεγαλύτερη κατρακύλα των θεσμών στη χώρα μας. Δυστυχώς από αυτή την καταστροφική πορεία προς τον αυταρχισμό που καθημερινά γίνεται έκδηλη σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, δεν ξέφυγε ούτε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης το οποίο έκρινε και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών σε Καναδό πολίτη, συνεργάτη
ΜΚΟ, που τόλμησε να δώσει νερό σε ανθρώπους κατατρεγμένους με την αιτιολόγηση ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Σε μία απεχθή έκφραση μισανθρωπισμού και περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής τόσο οι Λιμενικές Αρχές όσο και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης θεώρησαν αδίκημα την προσφορά νερού, βασικού ζωτικού αγαθού για την επιβίωση κάθε ανθρώπου, και εξάντλησαν την αυστηρότητά τους, παραβλέποντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, σε τυπικές προϋποθέσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή δεν αποτελεί συμμόρφωση στην προωθούμενη πολιτική των επαναπροωθήσεων.

Έχουμε χρέος να τους επαναφέρουμε στην τάξη!

Κυρίες και Κύριοι Δικαστές, η Δικαιοσύνη είναι, και οφείλει να είναι, το καταφύγιο των αδύναμων. Σταματήστε επιτέλους αυτόν τον κατήφορο και σταθείτε στο ύψος που επιβάλλει το λειτούργημά σας!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο